1058400.jpg

Häränsilmää (kö)

Käsittääkseni juu, koska ohje on hyvin häränsilmämäinen... Ukon lemppariksi nousi suunnilleen heti kun tätä ekan kerran tein ja siitä ei ole montaa viikkoa aikaa. Ohje pirulainen vaan tuppaa elämään omaa elämäänsä päässäni, eli maku ei taida olla täysin sama joka kerta. Tällä kertaa tein näin.

800g jauhelihaa
200g sipulikuutioita
400g paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
1tl suolaa
1tl timjamia
1tl basilikaa
1tl sitruunapippuria
2tl valkosipulijauhetta
1dl kermaa

Spagettia puolisen kiloa keitettynä. Muutama muna.

Elikäs, laita spagetit kiehumaan, ei välttämättä tarvitse olla rakettispagettia, itse pätkin kiehumaan laittaessani spagetit pienemmiksi. Spagetin kypsyessä tee kastike.

Ruskista jauheliha, lisää sipuli ja pehmitä hieman. Itse käytän laiskana ihmisenä tätä nykyä pääsääntöisesti pakastesipulikuutioita. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutio, suola ja muut mausteet. Lurauta joukkoon kermaa tai jätä lurauttamatta jos et tahdo, eli ei pakollinen. Anna hautua kannen alla kymmenkunta minuuttia.

Valuta spagetit, huuhtele kylmällä vedellä ja kaada uunivuokaan, siis laakeeseen sellaaseen. Itse lurautin oliiviöljyä hieman spagettien sekaan, ei välttämätön. Kippaa päälle jauhelihaseos, kaiva lusikalla kuopat munille ja nakkaa munat kuoppiin kypsymään. Uuniin noin 20-30 minuutiksi, lämpö parisataa astetta. Ja se on siinä.