Niin. Media rummuttaa aika kiivaasti pelätystä toisesta aallosta jota ei epidemiassa tullut. Älkää uskoko. Täällä menee jo luultavimmin kolmas aalto. Monet jo kerran-kaksi sairastaneet ovat uudestaan kipeinä. Koulut ja päiväkodit avattiin maanantaina ja kävi juuri kuten epäilin kuten moni muukin, kesken päivää on jouduttu lähettämään ripuloivia ja oksentavia lapsia kotiin. Kaikki kaupungin yleiset joukkotapahtumat ennen joulua on peruttu. Käsittäen myös joulujuhlat kerhoissa, kouluissa ja päiväkodeissa.

Eli ei täällä vielä läheskään selvillä vesillä olla. Mitä ilmeisimmin tämä meidän oma karanteenimme tulee kestämään mahdollisesti jopa ensi vuoden puolelle. Ainakin siihen kun Spede on saanut rotavirusrokotteen tehosteen, tosin tämänkin kanssa on vielä selvittämättä onko rokotus mahdollista saada jossain muualla kuin terveyskeskuksessa joka on takuuvarma tartuntapesä. Ja niin, tuo näkemys siitä, että toista aaltoa epidemiassa ei tullut, perustunee pitkälti siihen, että kukaan ei mene terkkariin ellei ole niin huonossa kunnossa ettei enää ole vaihtoehtoja.

Valitettavasti ymmärrän paremmin kuin hyvin esim Naantalin kylpylän päätöksen olla päästämättä kaupunkimme asukkaita asiakkaikseen. Noro tarttuu kuin kulovalkea, ja edelleen on epäselvää mitä muita viruksia on mahdollisesti vasta itämässä. Tulee hyvin hyvin erilainen joulu tässä kaupungissa. Kaikille.