Onneksi! Muuten irkku haahuilisi kuin zombie pitkin taloa. Harmaat kelit ei selvästikään sovi minulle, vaan mahtaako ne sopia kovin monelle muullekaan. On niin mukavan hiljaistakin vielä, tosin hetki sitten kuuntelin kuinka yläkerrassa soi prinsessan kännykän herätys. Olin jo aikeissa lähteä laittelemaan sitä kiinni mutta prinsessa ehti ensin. Hetken kuluttua neiti köpötti rappuset alas hiukset solmussa ja silmät ristissä mutta lähti sentään takaisin nukkumaan kun totesin isinkin vasta lähteneen töihin. Pitää muistaa illalla tarkistaa ettei neidillä ole herätys päällä puhelimessaan.

Ette ikinä arvaa mitä irkulla on tänään ohjelmassa. Kyllä, pyykkäämistä, siivoamista ja ruoanlaittoa! Eikö olekin ihmeellistä? Jotenkin tuo ikuinen samojen hommien pyörittäminen kypsyttää. Onneksi näillä näkymin tähän elämänrytmiin on tulossa vaihtelua, ajatuksena on lähteä ensi viikonlopuksi mökille jos ilmat vain pysyy hyvänä. Huonolla ilmalla sinne on turha lasten kanssa lähteä, menee pelkäksi mökissä kököttämiseksi.

Naapurin rouva ehdotteli irkulle heinäkuuksi lapsenhoitoa, juttu jäi vain pahasti kesken joten pitänee tänään ottaa se kunnolla selvityksen alle. Hän kun lomailee osan kuukaudesta tyyliin viikko lomaa, viikko töitä ja mietti lähinnä sitä kannattaako hänen pitää pojalle ollenkaan tarhapaikkaa tuolloin. Ei paha ajatus, poikahan suunnilleen asuu meidän puolellamme muutenkin. Vapaapäivinä tämä seisoo oven takana viimeistään kymmeneltä ja piipahtelee kotopuolella vain syömässä. Tarhan jälkeenkin tämä on samantien ovella.

Ukko sitä eilen ihmetteli autossa että miten kaikki tenavat kokoontuu meille. Paitsi naapurinpoika, myös prinsessan paras kaveri kun viettää päivänsä meidän pihassa. Sateella koko lauma kököttää joko leikkimökissä tai yläkerrassa. Teinin paras ystävä notkuu poikkeuksetta teinin kanssa meillä ja pojan 15v kaverit saattaa istua yläkerrassa vaikka poika 15v ei olisi kotona. Ainoastaan poika 12v viettää kaveriensa kanssa aikaa pääsääntöisesti näiden luona.

Prinsessalla oli toki vastauskin tarjota isälleen samantien, kaverin luona kun ei ole mitään tekemistä. Pihassa on vain keinu ja leikkimökissä on tavaraa varastoituna. Sisällä ei ole mitään millä touhuta. Irkku hieman epäilee tätä mutta samapa tuo, se on äidille aina helpompaa kun tietää tarkalleen missä lapset on. Pakko silti myöntää, että on päiviä jolloin irkku toivoisi että kaikki penskojen kaverit pysyisi kodeissaan.

Kun on itse väsynyt tai on joku homma käsillä joka vaatii keskittymistä, tai jos on itsellä tuumailutuokio menossa tai muuten vaan päivä jolloin kaipaisi hiljaisuutta ja rauhaa huusholliin niin kyllä, tuolloin tekisi mieli naulata ovi kiinni ja paukuttaa piha täyteen "tänne ei saa tulla"-kylttejä. Mutta ei, ovi käy kuin supermarketissa, milloin tullaan juomaan tai vessaan tai tekisi mieli tulla sisälle touhuamaan. Irkku on kuin pahemman sortin kenraali ja seisoo oven suussa hätyyttäen sakkia takaisin ulos.

Vaan nyt, irkku kipaisee vielä kupposen kahvia ja siirtyy sitten sujuvasti tyhjentämään tiskikonetta ja täyttämään pyykkikonetta. Viettäkääpä mukava maanantai!