419580.jpg


Ohjehan on simppeli kun teen sen tällaisena puolivalmistemallina eli:

Perunoita
Pakastesipulikuutioita
Pakastebabyporkkanoita
Lihaliemikuutioita
Maustepippureita
Suolaa
Vettä

Perunat tietysti ihan kunnon tavaraa eli kuorin ja pilkon itse, pakastesipuli selittyy sillä että vihaan yli kaiken sipulin pilkkomista ja kuorintaa ja tuoretta sipulia käytän tätä nykyä vain mikäli teen kunnon lihakeittoa, tomaattisipulisalaattia tai haluan paistettuja sipulirenkaita. Kastikkeissa käytän sipulijauhetta mikäli hoidokitkin syömässä. Syy on niin yksinkertainen että en jaksa kuluttaa aikaa saati tarmoa siihen, että vakuuttelen ettei sipulin näköiset palat ole sipulia.

Babyporkkanat taas kuuluvat pakastimen vakiovarusteisiin tätä nykyä ja aina kun teen keiton mitä syö myös hoidokit käytän niitä koska ne on helppo nyppiä hoitotyttö kakkosen lautaselta pois. Omat lapset poika 10v lukuunottamatta syövät siis porkkanatkin sopasta, samoin hoitopoika mutta hoitotytöt ei. Syy siis sama kuin sipulissa tältä osin lisättynä laiskuudella, tosin silloin kun meillä on tuoretta porkkanaa (harvoin tätä nykyä koska muksut syö ne jääkaapista samantien kuorittuina) niin käytän kyllä niitäkin mutta isoina paloina.

Lihasopassa siis käytän vallan tuoretta sipulia ja porkkanaa, syynä se, että maukkain lihakeitto tulee kun freesaa sipulin ja porkkanaraasteen pannulla ennen keittoon laittamista. Porkkanaraasteen karkeus taas määräytyy sen mukaan syökö soppaa hoidokitkin, mikäli syö, täytyy raasteen olla tosi hienoa, muulloin se saa olla karkeaa.

Todella suuren laiskuuden iskiessä perunoina menee myös perunasipulisekoitus, mutta se saattaa herkästi "muhentua" keitettäessä.