Ilon aiheet irkulla. Tai osa on kyllä isojakin, riippuu miten katsoo. Lääkäri soitti eilen. Ei ollut ehtinyt soittaa silloin kun piti, pahoitteli kovin, naureskeli ja kysyi mikä hätä on tällä mammalla. Ehkäisyneuvolalääkäri on siis sama rouva kuin äitiysneuvolalääkäri, ja aivan ihana lääkäri onkin. Selitin todella pikana tilannetta, yllätys että toinen soittaa juuri silloin kun piti itse olla jo menossa junnua noutamaan. Kyllä, erittäin todennäköistä että pillerit aiheuttaa alakulot, saamattomuudet ja tihkutteluvuodot. Ei hyvä. Kysyi, onko koskaan ollut kierukkaa. On juu, hormonisellainen, kupari ei käy. Josko sellaisen haluaisin? Saisin ihan ilmaiseksi? Täh? Joku liikaa-lapsia-ale? Ei, opiskelija laittaisi, jos kelpaa tämän laittamana niin se on ilmainen, mutta niitä ei ole kuin yksi enää jäljellä. Siis niitä ilmaisia? Että passaisko rouvalle? Joten, kierukan laittoon tämän kuun lopulla.

Tottahan tuo sai hymyä kasvoille, mukava juttutuokio lääkärin kanssa joka ilmeisesti ajatteli, että tällä porukalla mammalla ei välttämättä ole kamalasti ylimääräisiä täpäköitä laitella kierukoihin. Mutta se todellinen ilon aihe eiliseltä. Se onkin sitten paljon pienempi, mutta irkun mittakaavassa ehdottomasti kokoa gigantti. Maksimaalinen. Ja vaikka mitä.

Meidän talossa kun on musta aukko. Siis se sellainen joka hukkaa ensinnäkin sukkia tehokkaasti, etenkin poikien sukkia. Samaiseen aukkoon kadonnee usein villasukkia, hanskoja ja jopa dvd-levyjä. Hassu on aukko, sanoisin. Eräänä päivänä se aukko nielaisi yhden vuokraleffan, lasten sellaisen. Kannet se oli jättänyt, ne nostin tietokonepöydälle odottamaan josko se sylkäisisi sen leffan pois kitusistaan. Ja näin muuten kävikin, mutta siinä vaiheessa se aukko nielaisi ne kannet. Jotka se on ilmeisesti syönyt kun ei niitä ole tähän päivään mennessä näkynyt. Mahtoi olla hyvää.

Tämä samainen aukko on nielaissut kaikki irkun sukat, kahta paria lukuunottamatta. Ronkelikin tuo on, kun ei kelpaa kuin irkun tai poikien sukat... Joka tapauksessa, irkku on viimeisen puoli vuotta kulkenut kahden sukkaparin varassa. Joka ei tietenkään ole sikäli ongelma, että meillähän pyykkikone pyörii päivittäin joten puhtaat sukat sentään jne. Ja arvatkaapa onko irkku kertaakaan tänä aikana saanut aikaiseksi ja ostanut itselleen uusia sukkia? No, ei tietenkään kun on pitänyt ostaa pojille ja prinsessalle sitä ja teinille tota ja ne on niin kalliitakin *ööö kaks euroo* (nolo akka sanon mä).

Ja ostamatta olisi edelleenkin jäänyt, mikäli irkku ei olisi saanut sellaista perustavaa laatua olevaa MOI-kohtausta. Siis Menenpä ja Ostan Itselleni-kohtausta. Joka on onneksi todella harvinainen. Ja tämä kohtaus laukesi selvästi siksi kun irkkua alkoi risoa, pänniä ja nolottaa omat välskärinsä. Niin niin, epänaisellistahan tämä, mutta irkku tosiaan kuuluu välskärinaisiin. Ensimmäiset kylmät ilmat->irkulle välskärit jalkaan ja villasukat->jäät lähtee nässystä-> välskärit ja villasukat pois. Ja kuulkaa, mikään ei ole kamalampaa kuin huonosti istuvat välskärit. Paitsi ehkä räjähtäneet välskärit.

Josta päästäänkin siihen kohtaukseen tosissaan. Irkun välskärivarastokin on supistunut kaksiin välskäreihin, irkku syyttää tästä tapahtumasta pitkälti sitä mustaa aukkoa tai sitten syynä on ajoittain pyykkejä kaappeihin järkkäävät muut hemmot. Irkku kun on kieltämättä hyvin samaa kokoa kuin teini. Ja poika 13v eli ehkäpä välskärit ovat eksyneet näiden kaappeihin josta niiden löytäminen on vielä vaikeampaa kuin mustasta aukosta odottelu.

Toiset näistä välskäreistä on rikki. Siis räjähtäneet on liian lievä sana kuvaamaan välskäreiden tilaa. Ja ajatelkaapa kuinka noloa olisi jos irkku ajaisi kolarin ja kiikutettaisiin sairaalaan ja siinä lääkärien sihtaillessa nuppivammoja hoitaja repisi irkulta housuja jalasta ja suorastaan RÄJÄHTÄISI nauruun kun huomaisi irkun välskärit jotka ovat ratkenneet saumoistaan AINA polviin asti kummastakin puntista. Siinä kuulkaa irkku jäisi ilman hyvää hoitoa kun koko henkilökunta hihittelisi irkun välskäreille ja koneet piippaisi merkkinä että nyt se delaa tehkää jotain ja lääkärikin vaan pitelisi mahaansa ja räkättäisi ja hoitajat nojailisi seinää ja laitteet alkaisi ujeltaa suoraa huutoa tyyliin "tää delas". Kauhee, miten tämä tilanne nyt näin pitkälle pääsi... *hups*

No siis kuitenkin, välskärit on erittäin rikki. Ja toiset välskärit taas ei, mutta kuulkaa, ei niissäkään hurraamista ole. Niistä kun on kuminauha haperoitunut. Eli ne valuu. Päällihousujenkin alla ne valuu pikkuhiljaa kohti polvitaipeita. Joka on sitten harvinaisen rasittava tunne. Ja juu juu, kuminauhaa olen kiristellyt jo varmaan viisi kertaa mutta taitaisi olla paikallaan vaihtaa se, kiristely kun ei auta kuin muutaman hetken. Joten irkku sai tarpeekseen välskäritouhusta eilen ja säntäsi kauppaan illansuussa. Ja voi sitä iloa kun sieltä kahdet välskärit tahtoi alelaarista irkun mukaan. Tämä jos joku on juhlaa! Samalla kertaa sukkahyllyllä sukat vilkutti silmää, heilutteli ja osa jopa hyppi riemusta irkun nähdessään, joten niitäkin irkku otti viisi paria. Nyt on irkulla välineet kunnossa.

Ja mustalta aukolta suojautuakseen irkku osti kukallisia sukkia. Kas kun irkku epäilee että se mustaan aukkoon kierto tapahtuu irkun sukkien osalta suunnilleen näin. "Hitto, mulla ei ookaan sukkia täällä muuta kun parittomia, olisko äitillä" (poika13v)... "katopa, sillä on tällaiset mustat jossa on joku typerä kuva varressa, onneks puntti peittää ton" (poika13v)... "katopa täällä on puhtaita sukkia taas, mä heitän toisen näistä äidin sukista tonne aukkoon" (poika13v). Joten HÄHÄÄ poeka, jos kehtaat äitin kukkasukilla hilppailla kavereiden aikana niin siitä vaan, nyt niitä on viisi paria.

Päätän raporttini tähän. Täältä mustan aukon seutuvilta.