Ihanaa! Ei aamuherätyksiä eikä päätöntä aamuravia pitkin huushollia. Jes! Speden kohdalla päätimme aloittaa loman etuajassa ja näin ollen lapsi ei suuntaa tänään tarhaan. Tai jaa, onko se sitten speden kohdalla lomaa, alustava soppari kun on että spede menee alkuviikosta parina päivänä tarhaan ja ihan vain siksi että minä saisin kirjoitettua toista oppimistehtävää kouluun. Aihe kun on vähintäänkin... laajahko? Teoreettinen perusta ja sitten selitetään suunnilleen kaikki aina kasvatuksesta ja oppimisesta eri oppimiskäsityksiin ja -tyyleihin. Ush!

Eilinen päivä meni sutjakkaan vauhdikkaasti. Aamulla kiikutin speden tarhaan vasta puoli ysin kanttiin ja kurvailin takaisin kotiin kahvikupposen ääreen. Virittelin pyykkikonetta toimintaan, täyttelin tiskikonetta ja kurkkailin kelloa taajaan. Hieman ennen kymmentä säntäsin jälleen autoon kurvaillakseni junnun palaveriin, ennen palaveria pyrähdin kuitenkin omissa taukotiloissamme ja jätin työkaipparille pussukan joka sisälsi aiemmin buzzaamistani vanisheista ylijääneen testijauhepussukan ja nyt buzzauksen alla olevan Doven hoitoaineen. 

Palaveri meni yhtä vauhdikkaasti kuin aamu. Juttelimme kotvan pienluokan open kanssa, erityisope kuunteli juttujamme ja esitti väliin kysymyksiä ja lopulta junnun varsinaisen luokan opekin ehti paikalle. Junnun kohdalla tehty oppimissuunnitelma oli karua luettavaa junnun "oman open" kohdalta, poikahan vaikutti suorastaan moniongelmaiselta. Pienluokan ope puolestaan totesi että jaa, lapsi on sitten todella muuttanut käytöstään sillä hänen luokassaan mitään kirjatuista ongelmista ei ole ollut.

Poika on kovin oppivainen ja omaa vahvat oppimistaidot, osaa keskittyä tehtäviin ja pysyy aloillaan ilman sen kummempaa huomioa. Eri aineiden kokeetkin on mennyt loistavasti, arvosanat on keikkuneet 7 puolen ja 9 puolen välillä. Ja tämä lapsi kärsii siis oppimishäiriöistä? Vilkashan poika on, totesi pienluokan ope, mutta sitä piirrettä tästä ei ole edes tarkoitus koettaa kitkeä pois sillä meitä on kovin moneen junaan ja vilkkaudessa ei ole mitään vikaa.

Lopputulos palaverissa oli se että junnu jatkaa pienluokalla ainakin vappuun asti. Vapun alla pidämme uuden palaverin jossa mietimme jatkoa, tarkoitus kun kuitenkin on että junnu käy nelosluokan omassa kotiluokassaan. Oman open poistuttua palaverista jäimme vielä kotvaksi erityisopen ja pienluokan open kanssa keskustelemaan asioista ja totesimme että nämä palaverithan on kovin kivuttomia, me kolme kun olemme samaa mieltä suunnilleen kaikesta ja kehumme kilpaa lasta.

Palaverista säntäsinkin sitten reipashenkisesti hakemaan ukon vanhinta siskoa kauppaan, tämän tyttöset kun on tosiaan kipeinä. Sairaiden joukkoon oli liittynyt naapurin ekaluokkalainen tyttö joka oli myös tällä hoidettavana joten kauppareissu oli enemmän kuin tarpeen. Kauppareissun jälkeen tarkoitukseni oli syödä vähän jotain mutta kukkua kans, ukko kiskoi housuja jalkaansa heti kun pääsin kotiovesta sisään, hän kun oli päättänyt että lähdemme ruokakaupoille.

Kauppareissun jälkeen pääsin viimein syömään ja eihän se iltapäivä mennyt nyt alkuunkaan niinkuin olin ajatellut, ukko kun sai jo kaupassa villin idean ja ilmoitti grillaavansa lapsille makkaraa pihalla jäämäen rakentamisen lomassa. Aha. Eli ei perunoiden kuorintaa, muusin vääntöä saati siskonmakkarakastikkeen tuunailua. Mikäs siinä, kyllä se minulle passasi ja niinpä pyrähdin simppelisti noutamaan speden tarhalta ja yllätin pojan tälle ostamallani Bakugan-taisteluareenalla.

Ukko huhki prinsessan ja junnun kanssa pihassa mäen rakennuspuuhissa, minä ihmettelin speden kanssa areenaa ja kun mäki oli viimein laskettavassa kunnossa lähti spedekin laskupuuhiin. Kyllä siitä tulikin upea mäki, tänä vuonna mäki taitaa olla korkeampi kuin aiempina. Ukko grillasi, penskat laski ja kuuden kanttiin sisälle rymisteli punaposkinen laskujoukko mahat makkaraa pullollaan. 

Illallla speden, junnun ja prinsessan siirryttyä peteihinsä ilmoitti kännyni että joku uusi päivitys olisi ilmaantunut ja minä ryhdyin vielä asennuspuuhiin. Kyllä se kuulkaa niin on että epäilyni siitä että päivitys pilaisi jälleen kerran tutun käyttösysteemini oli enemmän kuin oikea. Voi sissus sanon mä! Juuri kun pääsin kunnolla väleihin Annan kanssa niin taas tuuppasi uutta "akkaa" kehiin! Minä ja Belle ei olla ainakaan vielä alkuunkaan kavereita! Pari ominaisuutta päivityksen mukana tuli joista ilahduin mutta muuten...

Missä on ykkösaloitussivulta tutut toiminnot? Miksi kakkosaloitussivu ei ole alkuunkaan sellainen kuin ennen? Ja kolmosaloitussivu, siis hittolainen sentään! Ja mistä hiivatista siihen tuuppaantui nelosaloitussivu? Siis helketin kuustoista sentään, on totta tosiaan sitten enemmän kuin aiheellista että kännykän akun kesto paranee ja paljon kuten päivitys lupasi! No, kyllähän se känny tosiaan nopeutui että ainakin siltä osin lupaukset piti paikkansa mutta silti... Kaipaan tuttuja näyttöjä!

Vaan jaa kuulkaa. Luulenpa että ryhdyn vähitellen harkitsemaan mitä sitä ollenkaan tässä nyt tekisi, lapset kun suuntasi kouluun ja spede naulitsi itsensä dinojunan pariin. Se on siis moro ja viettäkää kivakivaperjantai!