Jopa paistaa taas heti aamusta. Ihanaa! Koko eilisen olikin kovin harmaata ja silti lämmintä, ilma oli kovin painostava. Koko päivän tuli odoteltua josko alkaisi ukkostaa, mutta ei. Tälle päivälle weatherbug sitten povaisikin ukkosia toisin kuin Ilmatieteenlaitos joka lupaa suorilta käsin aurinkoa ja +25 astetta. Toisaalta, weatherbug lupailee ukkosista huolimatta +24 eli aika yhtenevillä mennään. Ja minullehan tämä käy, ihan kumpainenkin ennuste, kunhan on lämmin.

Eilisen aamun suunnitelmista poiketen minä en päätynytkään leipomaan. Ehei. Minuun iski jälleen joku uusi kavala hulluusmuoto ja ennen kuin kunnolla huomasinkaan istuin olkkarissa tuijottamassa televisioa ja virkkaamassa. Kyllä, virkkaamassa. Vasemman käden peukalo kun ei ole vieläkään täydessä kuosissa jonka totesin koettamalla kutomista edellisenä iltana tympiinnyksissäni joten päätin kokeilla virkkausta, kas kun siinä oikea käsi tekee paljon paljon enemmän kuin vasen. Siis oikeakätisellä.

Ja minähän olen virkannut viimeksi... Hetkinen, taisinpa elellä silloin vielä exän kanssa eli eihän tästä nyt ole kuin vaivaiset reilu 12 vuotta. Oho! Vaan niin, harmikseni en löytänyt sitä pientä virkkuukoukkuani mistään, sen sijaan löysin 3,5 koukun ja tadam, pitkällisten etsintöjen jälkeen verkkoponcho-ohjeen jonka jopa minä saattaisin osata tehdä. Edellisenä iltana, siinä kutomiskokeilun lomassa, testasin pätkän verran kolmiohuiviohjetta jonka netistä kaivelin mutta ei, se ohje oli aivan liian hepreaa minulle. Tämä eilen löytämäni ohje vaikutti heti superhelpolta ja kas, hetken kuluttua en enää edes tarvinnut koko ohjetta.

Lievästi ongelmalliseksi tosin koin aluksi sen, ettei minulla todellakaan ollut ohjeenmukaista koukkua saati lankaa. Sanottakoon asia nyt sitten näin, että virkkauksen alla on todella tiivis ja painava verkkoponcho, kas kun se koukku on tosiaan pienempi ja lankana käytän 7 veljestä-sukkalankaa. Eli napakymppivalinta, jos itseäni ajattelen, kas kun siitä tulee ainakin varmasti lämmin poncho kesän viileämpiin iltoihin ja toivottavasti vielä syksyynkin. Silti. Mitä ihmettä minä taas ajattelen.

Sen verran pahasti ne koukut koukutti, että koko eilinen meni vähän väliä virkatessa ja ilta tuli istuttua tiukasti nojatuolissa koukku kädessä. Toisaalta, yksi kerä lankaa on jo virkattuna ja poncho on edistynyt kymmenisen senttiä. Jouduin kasvattamaan alkuperäistä ohjettakin vähän, kas kun se koukku ja ne langat, ja aloitukseen teinkin tuplamäärän silmukoita. Siinä samalla kasvatin hitusen silmukkamäärää jota ensimmäiset 26 senttiä pitäisi virkata eli 3 ketjua muuttui neljäksi, joka saattaa tosin olla liian vähän eli edessä saattaa olla silmukkamäärän kasvattaminen jo paljon aiemmin. Nähtäväksi jää tämä, onneksi minä olen niin pirun lyhyt että minun ei taida kannattaa tehdä ponchosta aivan yhtä pitkää kuin ohjeessa on.

Vaan tämä tästä hulluudesta, tänään pyrin päivän välttämään moista lajia. Kesäkukkaostokset siintää mielessä ja tämä lämpö on saanut aikaan sen, että nurmikko alkaisi olla jo ekaa kertaa leikattavissa. Sen lajin ajattelin tosin jättää tältä päivältä tai siirtää jollekin muulle, mutta ne kukat ajattelin laitella. Sisähommat on onneksi suht hyvissä kantimissa, riittää kun kyhää jotain ruoantynkää päivällä.

Poika 15v aiheuttaa taas päänvaivaa ja ketutusta, en saanut tätä eilen aamulla millään ilveellä ajoissa hereille. Kun viimein sain oli kello kahdeksan eli koulu alkoi juuri ja koska pojalla on selvästi käynnistymässä todellinen murkkuikä tiuskimisineen ja kapinointeineen niin arvattavaa kyllä, äidin puheet valui kuin hanhen selästä. Puoli yhdeksältä poika istui aamupalalla kapinallisen näköisenä ja kouluun tämä lähti vasta puoli kymmenen kanttiin. Sitä ennen oli ehditty vaihtaa erinäisiä kiukkuisia sanoja puolin ja toisin ja tunnelma ei ollut todellakaan paras mahdollinen. Ei ole kuulkaa kiva tämä.

Hitsi kun en ehdi nyt rapsailemaan enempää, en tästä operaatio pojasta saati muustakaan, tänään koko tiimi menee kasiin paitsi poika 13v jonka pitää olla koululla jo aiemmin. Näin ollen minun on parempi kerätä luuni ja hiippailla herättelemään leirikouluun starttaajaa ja ilmasta päätellen voisin samalla kaivella junnulle shortsia jalkaan. Se on moro ja viettäkää mukava keskiviikko!