Kaksi viikkoa vielä sitä riskialtteinta keskenmeno aikaa eli, ei säntäilyä, ryntäilyä, päätöntä huonekalujen roudailua, remonttia saati muutakaan tyypillistä irkkua. Aamupäivä sujui leppoisissa merkeissä, tein siis ruokaa ja istuskelin koneen ääressä, surffailin pitkin nettiä kunnes posti kiikutti pakettikortin. Jotenkin sain itseni pakotettua istumaan aloillani ilman että olisin sännännyt suoraan autoon ja painanut kaasu pohjassa postiin. Eiköhän ne paketit siellä säily hieman pidempään kuin lappu joka laatikkoon kolahtaa.

Kotigastronomin tilaukseni saapui siis, viimeinkin. Koko tilaus on ollut varsinaista taistoa from day one. Viime viikolla kun tein tilauksen, kotigastronomin sivut nakkasivat minut ulos siinä vaiheessa kun minun piti palata tilaukseeni tuotteet nettipankissa maksettuani. Tilin tarkistus osoitti maksun lähteneen, joten samana iltana asiakaspalautetta tiedustelun muodossa. Seuraavana päivänä olikin sitten saapunut viesti jonka mukaan tilausta ei löytynyt, voisinko ystävällisesti toimittaa heille tilinumeron johon maksun suoritin, viitteen ja summan niin saanevat niillä tiedoilla sen kaivettua. Selevä!

Seuraavana päivänä kaatui koneeni. En päässyt siis lukemaan postejani. Tiistaina sain koneeni takaisin ja kas, siellähän se viesti olikin, ei onnistunut, tilausta ei edelleenkään löytynyt. Voisinko tehdä tilaukseni uudestaan. Juuri näin. En todellakaan muistanut alkuunkaan mitä muuta olin tilannut kuin vaniljakreemijauhetta ja salmiakkiruutuja. Aikani gastronomin sivuja pyöriteltyäni päätin tilata pata- ja keittojuurespussin, se kun osui hinnaltaan laskun loppusummasta puuttuvaksi.

Kotigastronomin kunniaksi mainittakoon että vielä samana iltana kun tilaukseni on lähtenyt, he ovat laittaneet tuotepakettini eteenpäin. Murphyn lain mukaisesti juttu ei kuitenkaan loppunut tähän. Tänään hain paketin. Nakkasin sen repsikanpenkille, ja ajelin siinä voimakkaan vaniljan tuoksussa kotiin. Raskaushormonit ja tupakkalakko ovat mukavasti vahvistaneet hajuaistia... Kotona avasin paketin ja kas, siellähän se, kokaiinidiilerin levinnyt kuorma oli, pitkin laatikon pohjaa. Puoli kiloa vaniljakreemijauhetta. Seassa kuivattuja juureksia. Mukavaa. Salmiakkiruudut sentään olivat pysyneet pussissaan, ja ehjänä oli myös toinen kreemijauhepussi. Kaipa tässäkin piilee jokin vihje. Minä ja kotigastronomin nettikauppa emme kuulu yhteen? Leivonta kielletty? Jep jep.