Perskuta! Mikään ei ole niin tyhmä kuin tyhmä irkku. Kyllä se niin kuulkaa on. Ihan järkikin sen jo sanoo, jos nukut iltapäivällä johonkin tosi typerään aikaan, on hyvin epätodennäköistä, että nukahdat illalla hyvissä ajoin. Erittäin epätodennäköistä sanon mä. Ja niinhän siinä kävi. Spede suunnitteli heräävänsä päikkäreiltä neljä tuntia nukuttuaan, iltapäivällä neljän kanttiin. Irkku, järjen jättiläinen numero uno, oikaisi Speden viereen periaatteella tuijottelen toista kun se herää, kurkkiikin jo luomien välistä niin sievästi. Ja tietäähän sen, miten siinä käy, jos toinen ei herääkään. Viideltä irkku sävähti hereille. Nukkuvan Speden vierestä.

Ei sitten ottanut uni tullakseen illalla. Katselin sujuvasti töllöstä sängyssä Naislääkärit MAXilta vai tuliko ne Faktalta. Oli miten oli, kello oli lähempänä yhtä, ennenkuin sain nukahdettua. Neljältä Spede pelitti jotain omiaan vieressä, kuukahti onneksi takaisin asap ja kuudelta olinkin sitten jo sävärityyliin hereillä. Että juu. Onneksi tänään on SE päivä, kun junnukin on kerhossa suunnilleen aamusta iltaan, eli 9-12 seuriksen kerho ja 13-16 kaupungin leikkikerho. Josko vaikka päikkärit kiskaisisin heti junnun iltapäiväkerhoon vietyäni, määräävä tekijä tässä tietysti on Spede.

Tänään ei onneksi tarvitse edes laitella ruokaa. Sen verran reippaasti kaikkia jämiä jääkaapissa on, että niillä ruokkii porukan mennen tullen. Ja pyrin näpsimään itseäni sormille, etten vahingossakaan saa mitään leivontafiilistä päälle. Jos tänään siivoaisi kun eilen se jäi sen kokkailun alle pahasti. Hittolainen, irkku on ihme sähläri. Ei liene ihme, että samanlaisia sähläreitä on talossa muitakin. Kuten esim junnu?

Junnulla on nyt se-kausi. Mekkokausi. Käsilaukkukausi. Ukko ei tykkää. Ei sano enää mitään asiaan, mutta ei se silti tykkää. Kas kun eilenkin junnu tuli siskon mekko päällä alakertaan. Kalsarit oli jäänyt matkalle, paljas takapuoli vain pilkotti aina välillä mekon yläpuolelta, siinä kun tuppasi olemaan hoikkaselle junnulle turhan paljon tilaa. Edellisenä päivänä junnu tuli alas isosiskon käsilaukku sievästi olkapäällä. Irkulla oli naurussa piteleminen. Ukko katseli lähinnä tyyliin "voi jösses".

Onkohan kyseessä luonnejuttu? Poika 13v kun myös kulki samassa iässä kun junnu on nyt, aina välillä siskonsa mekko päällä, tai äidin korkkarit ja testasi tuo tissiliivitkin. Vai onko sittenkin syynä vain se, että kummallakin on pari vuotta vanhempi sisko jonka kanssa leikkiin kuuluun välillä, että kumpikin kulkee mekossa. Mene ja tiedä. Poika 11v kun ei ole koskaan edes sovitellut siskojensa vaatteita päälleen, saati äitinsä. Tämä nyt on tosin luonteeltaankin aivan erilainen kuin poika 13v ja junnu. Rauhallisempi, sulkeutuneempi, mietteliäämpi. Jaa-a. Menee kuulkaa psykoanalyysin puolelle, poistun takavasemmalle tuuppimaan poikaa 11v kun kovin on hiljaista siellä suunnassa. Se on mortonki ja pitäkäätten hauskaa!