Aika monelle on taatusti käynyt selväksi että minä vihaan urheiluohjelmia. Siis suunnilleen ihan kaikkia! Oikeastaan lajeja, joita seuraan televisiosta, on hyvin hyvin vähän. Keihäänheitto, mäkihyppy. Jaa siinäkö ne jo olikin. Saattaa olla että joskus tulee tuijotettua jotain muutakin lajia mutta yksikään laji ei ole must. Mutta kuulkaa, vielä enemmän kuin urheiluohjelmia inhoan näitä isojen kisojen kausia! Sitä, että meillä makaa yksi urheiluhullu kuin naulittuna töllön ääressä eikä liikahdakaan, noin suunnilleen. Aika on onneksi tehnyt tehtävänsä ja enää en jaksa nähdä vaivaa moisesta tuijottamisesta päiväsaikaan, siinähän makaa ja töllää mutta illalla.
 
Jos kohta vihaankin urheiluohjelmia niin vielä enemmän vihaan sitä, että makkarissa töllätään urheilua nukkumaanmenoaikaan. Siis helketti soikoon! En todellakaan tahdo kuulla viimeisenä äänenä ennen nukahtamista jotain helketin urheiluselostusta. No, meillä kun on tämä "sanaton sopimus" ukon kanssa siitä, että tämän ollessa iltavuorossa minä valtaan makkarin kympin kanttiin ja hän jatkaa olkkarin puolella niin vastaavasti hänen aamuvuoroinaan hän köllöttää makkarissa ja minä tuijotan omia ohjelmiani olkkarissa. Vaan eilen. Niin kuulkaa! 
 
Koska mies oli jokseenkin rättipoikkikuollut kuten aina niinä torstaipäivinä jolloin keskiviikko on ollut vielä iltavuoroa ja torstaina siirrytäänkin aamuun niin niin myös eilen. Eilen sitä väsymysprosenttia lisäsi vielä ennestää se, että keskiviikkoiltana tämä oli tuijottanut olkkarissa olympialaisia herra ties mihin asti ja toisin kuin normaalisti tämä ei päässytkään torstaina aamuvuoron päälle nukkumaan. Ehei, meillä kun oli lievä keittiöviemärikatastrofi keskiviikkona, kuten kerroinkin, niin ukollahan oli heti töistä palattuaan edessä keikka putkiliikkeeseen noutamaan uutta putken pätkää irrottamani tilalle. Niin, siis irrotin sen putken eilen aamupäivällä juuri siksi että ukko voi singahtaa heti töistä tultuaan uutta noutamaan.
 
Putkikeikkaan nyt ei kauaa mennyt mutta sen perään tämä suuntasi vielä manseen kiikuttamaan serkkupojalleen jotain pahvirullia ja kotiutui kunnolla vasta neljän kintaalla. Eihän tuossa silloin enää ollut mitään järkeä mennä unille joten ukko pysytteli hereillä tuijotellen, tietysti, niitä olympialaisia makkarissa. Spedekin siinä meni nukkumaan, samoin junnu ja minä katselin olkkarin puolella omia ohjelmiani aina yhteentoista jolloin ukko totesi, että uinnit on uitu, voit siirtyä tänne telkkarin ääreen. Käänsin kanavaa ja tölläsin puoliunessa Housea, sillä tavalla puoliunessa että havahduin toki joka kerta kun ukko käänsi päänsä minua kohti katsoakseen olenko jo umpiunessa kun ääni kuulostaa himpan siltä.
 
No en tod, annapa nyt olla vaan ja NUKU kun menet aamuun ja olet valmiiksi rikkipoikkipuhkikuollut. Housen lopputekstien aikaan havahduin siihen, että ukko nappasi kaukkarin vatsaltani ja vaihtoi kanavaa. Olympialaisiin. Arvatkaapa mikä oli hereilläoloasteeni sen jälkeen? Kyllä, sataplus, vähintään! Että risoi, riepoi ja vaikka mitä! Ukko mutisi vieressä tyyliin "saathan sinä katsoa mutta kun sinä NUKUT niin mitä sinä siinä katsot". Se ruojake oli siis ollut hereillä ja odottanut että pääsee takaisin kisojen tuijotukseen! Ja kellokin oli justaansa kaksitoista ja ukolla kello soimassa viideltä. Siis sanonko mä mitä? Teki mieli pamauttaa tätä päähän sillä kaukkarilla, on se nyt prkl että viimeisenä ennen nukahtamista on PAKKO kuunnella sitä ärsyttävää kisaselostusta ja on se nyt prkl että toinen pysyttelee vaikka väkisin hereillä ja on sitten päivät puolikuollut kun on PAKKO tuijottaa niitä htin kisoja!
 
Tästä kaikesta sisuuntuneena päädyinkin juuri ennen nukahtamista siihen, että jatkossa siirryn sohvalle nukkumaan näiden kisakausien aikana. Pikkumaistahan tämä minulta on, en kiellä, mutta olkoon. Olen niiiiiiin korviani myöten täynnä milloin mitäkin selostusta joka tulee nyrkkeilystä, juoksusta, loikkimisesta tai jalkapallosta. Joka muuten on se ihan ehdoton ykkösinhokkini. Ja jota tulee ja tulee ja tulee joka helketin viikko, oli kisat tai ei. Argh!
 
Ja nyt. Tämän mutinan päälle totean että kaipa se pitää alkaa miettiä mitä kaikkea sinne mökille pitää ottaa mukaan. Ihan kiva toisaalta lähteä mutta toisaalta, ei oikein huvittaisi. No, pääseepä saunaan ja huomenna katsomaan yhden pätkän että kaipa se nyt on jotain sekin. Se on siis moro ja viettäkää kivakivaperjantai, ja viikonloppukin, se on moro!