Spede on selvästi paremmassa kunnossa. Yskästä on kadonnut kaikki kovuus ja ahdistavuus ja tilalla on tehokas räkäyskä. Jopa siinä määrin tehokas, että räkä lentää pitkin kämppää toisen yskiessä. Ja hyvä niin, ainakaan tänään en lääkäriin lähde kaveria kiikuttamaan.

Sen sijaan ukko ei toimi edelleenkään. Meillä on oikeastaan joulukuun alkupäivistä lenssuiltu, spede on kehittänyt useammankin version tänä aikana, muu sakki on toennut lenssusta paitsi ukko. Ei toimi ei. Tänään lupasi onneksi mennä lääkäriin, josko olisi kuurin paikka. En muista kertaakaan ukon toenneen lenssuista ilman kuuria. Yleensä lopputulos on ollut poskiontelotulehdus, tällä kertaa oireet ei suoranaisesti siihen osoita mutta lenssu on edelleen julmettu ja olo kamala.

Kamaluus kulminoitui viime yöhön, irkku olisi nukkunut kuin tukki tai prinsessa Ruusunen jos olisi. Ei nukkunut. Havahduin useampaan kertaan sängystä jaloittelemaan nousseen ukon liikkeisiin. Kolmelta katsoin kelloa viimeisen kerran ja kysyin, että eikö ihan oikeasti uni tule millään. Ei, olo on kamala. Ja kellokin soi jo vajaan parin tunnin päästä.

Töihin tuo silti lähti. Silmällistäkään nukkumatta, mahtaa olla pirteä näky. Töiden jälkeen lääkäriin, josko jotain apua olisi tarjolla. Ei oo kivvaa!

Joulunpyhät on takana, pitäisi pikkuhiljaa alkaa siivoilemaan joulunjälkiä pois. Kuusesta en ihan vielä luovu, vaikka se ikävästi variseekin jo. Meillä varisee kuusi aina, ihan sama kuinka sitä kastellaan, maanitellaan, tanssitaan noitatansseja ja vaikka mitä. Tapanina se varina alkaa ja sitä jatkuu tasaisesti siihen kun sen ulos nakkaa. Osasyy saattaa toki olla kuusen alle könyävissä spedessä ja junnussa.

Ukko haki eilen kauppareissulla rakettejakin uudeksi vuodeksi, vielä on hakematta pojan 14v rakettisatsi. Kylille poika ei raketteineen pääse, omaan pihaan sen sijaan pääsee. Kavereineen. Kovasti tuo koetti saada ukkoa noutamaan niitä jo nyt, mutta ukko totesi tylsään sävyyn että ei onnistu. Millä hän vahtii ettei yksikään raketti livahda ennakkoon paukuteltavaksi, kakarat niitä omalla tiellä jo paukuttelee ja meidän tenavat ei sen parempia sääntöjen uskomisessa ole.

Jahas, josko siirtyisi tosiaan siihen kodinhoitopuoleen, ainakin pyykkiä on pakko pestä eikä ruoanlaittoakaan parane unohtaa. Viettäkää mukava maanantai, se on moro!