Asuu kun ei vielä ole annettu vaihtoehtoja. Eikä ole onneksi vielä riittävän iso itse päättämään missä asuu. Prinsessa 6v on tullut äitiinsä tässä yökyläilytoiminnassa. Oli edellisyön siellä mummulla yökylässä serkkutyttöjen seurana ja kuinka ollakaan, soitti mummun puhelimesta eilen päivällä "saanko mä mennä Jlle yöksi kun niille sopii, mä tuun vaan mummun kanssa hakeen vaihtovaatteet"... No, mikäs siinä, hiihtoloma ja kaikki ja neiti viettänyt koko loman kotona.

Teinityttö ei yökyläilya sitten harrastanutkaan pienenä, ei tutuilla eikä vieraammilla. Isällään sentään luonnollisesti alkoi viettämään joka toisen viikonlopun kun erosimme, ja mummuille meni aina pienenäkin pienen taivuttelun jälkeen mutta siinäpä se. Edelleenkään tuo ei ole mitenkään erikoisen innokas yökyläilijä, joskaan ei enää vallan kotonakaan ole. Mikä poru silloin eka luokan jälkeen olikaan kun äiti pakotti toisen kesäsiirtolaan viideksi päiväksi ja neljäksi yöksi. Kaksi ekaa päivää meni mahakivuissa ja kipeänä, kunnes huomasi ettei sieltä ihan niin vaan kotiin passitetakaan ja sitten olikin ollut "tosi kivaa" viimeiset päivät.

Poika 12v on myös aina ollut kyläluutavikainen. Poika 10v taas ei. Joka kesä olen silti laittanut pojan 10v Kurun kesäleirille viikoksi pojan 12v kanssa, ja ensimmäisen kesän ennen leiriä harrastettua "en tahdo mennä"- rutinaa ei ole tarvinnut muina kesinä kuunnella. Hiihtolomasta asti tuntuu olevan odotetuin tapahtuma seuraavalle kesälle. Se onkin aina hieno kuljetus kun poikia leirille vien, samalla kyydillä kun tulee naapurin samanikäiset veljekset. Onneksi on iso auto.

Junnuun on alkanut pesiytymään samainen kyläluutaoireyhtymä. Tosin se ilmenee vielä toistaiseksi sillä että paikkoja joihin olisi yöksi menossa kovasti ei ole kovin montaa, mummu, serkkutytöt ja nyt uutena pojan 12v tyttöystävä. Äidillä on välillä naurussa piteleminen. Ja kovasti olisi junnu meille majoittamassa yövieraita, kutsui prinsessan koulupsykologin yökylään viiden minuutin tapaamisen päätteeksi. Olisikohan tuo ottanut naisen omaan sänkyynsä?