Tänään oli pakko tehdä iso kattilallinen lihasoppaa. Ihan perusohje, olkaa hyvä.
1,2 kiloa naudan sisäpaistia palana
3-4 isoa porkkanaa raasteena
200 g sipulikuutioita
5 lihaliemikuutioita
maustepippureita
3-4 litraa vettä
4 kiloa perunaa
babyporkkanoita
suolaa
Pilkon aina itse lihan soppaan ja niin tein nytkin. Vettä sen verran että lihapalat peittyy, joukkoon lihaliemikuutiot, maustepippurit ja pannulla freesatut porkkanaraaste ja sipulikuutiot. Anna kiehua hiljaa kannen alla kunnes liha on kypsäää) ja lisää kuutioidut perunat, itse nakkasin lähinnä itseäni, spedeä ja junnua ajatellen joukkoon myös niitä babyporkkanoita tässä vaiheessa. Anna kiehua vielä kunnes perunat on kypsiä ja lisää suolaa tarvittaessa. Nam!
Itse en muuten kuori vaahtoa liemen pinnalta lihoja keitellessäni, liemi ei näin ollen ole kirkasta kuten normaalisti kai sopassa kuuluisi. Kummasti se vaahto sinne katoaa kypsymisen aikana ja omasta mielestäni soppa on paljon maukkaampaa kun sitä vaahtoa ei ole kuorittu vaan on annettu kadota sen sinne omia aikojaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.