Sisäinen kello on aivan hanurista. Ainakin jos se on säädetty väärin. Taas irkku heräsi viideltä. Perkema! Toisaalta hyvä, ehtiipä kahvitella rauhassa mutta sanon mä, että jos huomennakin niin sitten kyllä... Menee hermo. Herne nenään. Ja vaikka mitä.

Speden ripuli on laantunut, ripuloi tuo vielä, tai ripuloi illalla, mutta määrät on niin onnettomia että puolenselän kakkoja ei ole enää tarvinnut pelätä. Actimelia pienelle tarjosin taas illalla ennen maate menoa, spedestä todellinen herkku kyseessä. Ja sanon mä, että ilta oli kyllä kamala. Alkaen kahdeksalta. Irkulle iski sellainen kuvotus ja päänsärky, että tajusin samantien mikä pikkumiestä herätteli sen ripulia edeltäneen yön. Jos tuon olo oli himpunkaan samaa laatua, niin hittolainen. Jotenkin sain luovittua lapset sänkyyn, sen jälkeen olikin pakko olla ihan paikallaan.

Ja nyt aamusta kun nousin, niin eipä aikaakaan kun sain vetää vessalaukat. Vauhdilla. Nyt se hiton ripuli on irkulla. Sohvalla makoili poika 11v joka totesi myös heränneensä pahaan oloon. Oli kuulemma käynyt vessassa ja oksentaneensa sellaisen pienen tipan, muuten olo oli jo ihan ok. Näinköhän täältä on koululle lähtijöitä. Onneksi alkaa kesälomat, yleensä tauditkin laantuu loman aikana. Josko tämä olisi viimeinen koulutuliainen?

Illan huonovointisuus sai muuten aikaan senkin, että suunnitelmani siitä että kasaan lapsille aamuksi vaatteet valmiiksi, unohtui. Muistin sen vasta nyt herättyäni, siellä vessassa se tuli mieleen. Eli kohta pitää lähteä kaapeille koluamaan. Jos joku on tylsää, niin vaatteiden kaivaminen. Minä kun en ole mikään juhlahörhöihminen, ennemmin pyrin aina siihen, että lapsilla on mukavat vaatteet päällä. Mukavat ja sellaiset joilla ei palele. Tänään ei onneksi palele vaikka puolialasti menisi, mutta ei kai juhlissa puolialasti sovi olla...

Josta tulikin mieleen ne eiliset valmistujaiset jossa olimme. Okei, juu, en väitä, tuttujahan me kaikki ja osa jopa sukua keskenään, mutta silti. Jos kaikilla on juhlakoltut päällä, niin minusta ei ole oikein soveliasta että eskarilainen saa juosta pelkillä pikkareilla vaikka tämän pienempikin sisko joutuu pitämään mekkoa. Vähän sama kuin samaisen lapsiduon vierailut sirkuksessa. Koska kummankin on lämmin, niin yhtäkkiä kyseinen parivaljakko juoksee pitkin sirkustelttaa pelkillä pikkareilla. Vai onko se sittenkin ok, en tiedä, minusta ei. Olen varmaan vain jotenkin suvaitsematon. Minusta kun lapsilla siinä missä aikuisillakin kuuluu olla vaatteet päällä julkisilla paikoilla. Eri asia on aivan pienet natiaiset, mutta 4- ja 5-vuotiaita en enää laske ihan pikkunatiaisiksi.

Tämä tästä. Ajatus tökkii ja vessa kutsuu. Se on moro!