Tämä päivä on tuhoon tuomittu! Se on kuulkaa ihan turha koettaa reippailla ja touhuta kun ihan KAIKKI menee päin ahteria! Eikä edes omaa, ja vielä vähemmän kenenkään muunkaan, vaan jotain hiton tonttulandian aputontun vipuaputontun ahteria! Ei tuu mittää. Irkku ei nyt osaa päättää olisiko kärtty, kiukku ja äksy, vai piiloutuisiko kaappiin odottamaan josko huomenna hommat toimisi. P-le!

Ensin siis astianpesukone-episodi. Päälle hellaepisodi. Spede-episodi eli poika ei ottanut nukkuakseen ei niin millään. Ja sitten. PIPARIepisodi! Siis kuka HELVATAN tonttu ne kaavat siihen mökkikylään piirsi? Kysynpä vaan, kuka KUKA? (hups irkku ite) Eikö taloissa ole yleensä myös päätykolmio? Eikö ole? Onko se poistettu? Muutettu talot pelkiksi tasakatoiksi tai tuulettuvalla vintillä oleviksi ihme ylikorkeiksi kyhäelmiksi? Kysynpä vaan?

Niih. Unohdin sitten piirtää ne päätyseinät niinkuin ne kuuluisi. Piirsin pelkät neliöt. Leikkasin taikinastakin pelkät neliöt. Voi hiittinen ja hittolainen ja kökkömöö!!! Eihän sellaisen päällä katto pysy. Ei pysy ei, leviää kuin jokisen eväät. Aikani kikkailtuani sain kuin sainkin viiden mökin sijaan kyhättyä kaksi joissa oli juuri ja juuri harjakatto. Kun olin asettanut yhden katon palan sinne väliin tasakatoksi. Ja kuinka ollakaan, mökkikylässä on myös kaksi onnetonta reppanaa asustamassa teltoissa. Jotka on siis niitä takaseiniä joita ei nyt tarvittukaan. Ei tuu mittää.

Tämä päivä ei toimi. Unohdan limpputalkoot ihan suosilla, tiedä mitä niistä tulisi jos niitä tänään alkaisi vääntää. Luultavasti lättyjä. Uskallanko edes siivota? Tiedä vaikka kaataisin hyllyn tai pahempaa, seinän, siinä touhutessani. Irkku ei nyt toimi. Ei yhtään sen enempää kuin hellakaan. Saati tiskikone. Ja nyt, menen testaamaan löytyisikö edes pyykkikoneesta yhteistyökykyä. Edes ihan himpun verran... Se on moro taas!