Eilen aamulla tämä rouvaihminen suunnitteli vaikka mitä touhua päivälle itselleen aina ruoanlaitosta leipomiseen puhumattakaan pienimuotoisesta siivoilusta ja pyykkäyksestä. Harvoinhan ne suunnitelmat onnistuu jos suunnitelmana on jokin mukava juttu mutta yleensä nämä kotihommiin liittyvät suunnitelmat sentään onnistuvat. Vaan ehei, ei eilen. Jokin raja onnistumisissakin.

Kaikki meni suunnilleen suunnitelman mukaan aina siihen asti kun sain viimeisenkin nelikon ovesta ulos. Poika 13v, prinsessa, junnu ja naapurin poika menivät kaikki yhdeksään ja keittiöön jäi enää aamupalalle teini jonka eväille jaolle tunki tietysti spede. Siinä kesken syömisen teini totesi että päätä kutiaa ihan sikana. On kutissut jo monta päivää. Prkl, melkein se sana lipesi huulilta kun mieleen tuli nämä lukunaiset täitarkastukset puhumattakaan pesuista joita täällä on tehty. Ensimmäinenhän tehtiin reilu pari kuukautta sitten ukon siskon ilmoitettua että tilanne on tämä nyt täällä ja irkun löydettyä joku aika sen perään prinsessan hiuksista muutaman ällöttävän täin.

Tuolla kertaa täit oli mitä todennäköisimmin levittäneet elinalaansa ensin ukon siskon naapuritenavien päihin, sieltä serkkujen päihin koska hehän nyt yökyläilevät ja touhuavat porukalla miten sattuu, ja mökin kautta sitten meidän penskojen nuppeihin. Jaiks. Seuraavan kerran sama operaatio tehtiinkin heti kun kotiuduimme ukon kanssa siltä jokakesäiseltä lomaselta, ukon sisko kun oli jälleen viestin viejän asemassa ja ilmoitti kesken loman että tilanne on nyt tämä, naapurissa on taas täitä ja niitä on nyt löytynyt toisen serkunkin nupista. Ihanaa!

Ja että kaikki varmasti olisi täydellistä ja ihanaa, niin eiköhän kolmaskin kerta toden sanonut prinsessan ja junnun kohdalla. Nämä kun olivat yötä serkuillaan kuukausi sitten ja arvaattekin. Seuraavana päivänä kotiutumisesta ukon sisko soittaa ja ilmoittaa että nyt on näin, naapurin tytöillä on taas täitä ja he olivat juuri edellisen yön meillä. Niin säälittävää ja typerää kuin se onkin, niin tuolla kertaa irkulla alkoi tulla jo paitsi jaksaminen myös kukkaron pohja vastaan. Johan niihin saamarin aineisiin oli laitettu likemmäs 200 euroa kuukauden aikana ja pesty kaikki torpan petivaatteet ja pyyhkeet kahdesti. Niin ja kaikki mökkipetivaatteetkin siinä samassa rytäkässä tuli irkun huollettua.

Niinpä irkku teki täipesun vain junnulle ja prinsessalle tuolla kertaa. Pesi näiden petivaatteet. Ja toivoi, että kerrankin kävisi säkä ja ne pirun täit ei olisi ehtineet vielä levittäytymään mihinkään. Jep jep, virhe. Etenkin kun prinsessalla on tapana välillä hengata siskonsa sängyssä katselemassa elokuvia. Arvaattekin, mitä teinin päästä löytyi kun irkku alkoi nuppia tutkia aamusella. Voi helvetti! Se niistä suunnitelmista sitten, irkku otti ja soitti teinin opettajalle ja kysyi tämän mielipidettä siihen, että teini jäisikin päiväksi kotiin ja hakisi työvaatteensa koululta pesuun.

Puoli kymmeneltä irkku ja teini kokosi petivaatteita sängyistä. Teini keräsi samalla kertaa kaikki vähänkin väärillä paikoilla lojuvat vaatteet yläkerrasta sekä omat takkinsa joita on pitänyt viime aikoina, irkku kun hoksasi että niitä hiton öttiäisiähän saattaa olla takkien kauluksissakin. Täishampoita oli onneksi jäänyt tähteille puolitoista pulloa ja niinpä sekä irkku että teini istui täällä shampoot päässä heti ukon lähdettyä lääkäriin. Kampaamisessa olikin sitten oma työnsä päälle, välillä irkku kiikutti pyykkejä kuivumaan ja lataili lisää koneeseen pestävää.

Spedenkin pää käsiteltiin samalla rytinällä ja ukon kotiuduttua täällä oli jo kolme nuppia hoidettuina. Vauhdilla ukon kanssa ruokaostoksille ja samalla reissulla hakemaan lisää täishampoota apteekista, kotona ehdin juuri heittämään ruokaostokset kaappeihin kun ensimmäinen koulusta kotiutuja saapui. Puoli viiteen asti irkku pesi ja kampasi päitä aina sitä mukaa kun joku ovesta sisään putkahti. Lopputulos oli sikäli hyvä, että ainoat joiden päistä niitä ällötyksiä löytyi oli teini ja prinsessa. Puoli viideltä irkku nakkasi pojan 13v kamat autoon ja lähti hakemaan tälle vielä kumisaappaita siskoltaan ja vei sen perään pojan tavarat tämän kaverille.

Loppupäivä menikin sitten tiukasti tyhjäten ja täyttäen pyykkikonetta, vaihtaen puhtaita lakanoita sänkyihin ja manaillen koko loiskuntaa. Itse asiassa, sen verran reippaasti eilen ketutti että totesin ukolle ajelevani oman pääni kaljuksi jos niitä hiivatin elukoita tänne vielä kerrankin ennen joulua ilmestyy. Sama kohtalo on edessä kaikilla talon pojilla ja jos pokka pitäisi niin ajelisin tyttöjenkin päät samalla kertaa. Toivottavasti nyt niitä ei enää tule, ainakin se on varmaa että meidän penskat ei yövy pitkiin aikoihin missään muualla kuin kotona. Prkl!

Jätesäkillinen pyykkiä odottaa edelleen. Pyyhkeitä, lakanoita, tyynyliinoja. Eipä ainakaan tarvitse miettiä mitä tänään tekee. Joten juu, ehkäpä siirryn niiden pariin taas ja alan ruokaakin valmistelemaan. Ai niin, poika 13v lähti tänään sinne Lappiin, mukana varustuksissa lähti täikampa vaikka pojan päästä ei mitään löytynytkään. Onneksi tämän kaverin äiti on sikäli samaa kastia kuin irkku, että eipä tämäkään tuosta slaageja ottanut. Totesi vain saman kuin irkku, täällä on kuin onkin oikea epidemia kun täit on kyseessä. Vaan nyt se on moro, viettäkää mukava tiistai!