Ihan missä haluaa, mutta toivottavaa ja kannattavaa se on. Ainakin aamulla sen huomaa, että olisi ollut. Kuinkas kävikään. Irkku jäi niin leffan lumoihin, että tuijotti sen alusta loppuun suorastaan sinnitellen hereillä siinä ainoassa kohdassa jossa uni oli tulossa. Justiinsa juu. Ja siinä vaiheessa kun leffa oli ohi, irkku käänsi kylkeä sohvalla ja totesi, että kylpytakin naru painaa. Ja seuraavaksi sauma. Tyyny oli huonosti. Sohva tuntui kovalta. Lonkkia särki. Kellon viisarit oli kevyesti ohittanut viiden ja minä pyörin sohvalla.

Kunnes tajusin, että silmälasien pois ottaminen voisi olla yksi hyvä liike tyynyn asettelua ajatellen. Ja nukahdinhan minäkin viimein, viiden ja kuuden välissä. Herätäkseni puoli kahdeksalta siihen, kun junnu laittoi "vauvansa" pääni viereen ja kysyi miksi äiti on sohvalla. Toisin sanoen, takana on hiton lyhyt ja huonosti nukuttu yö ja irkku on valmiiksi paitsi räjähtänyt, myös kärttyinen. Ihanaa!!! Ja onnittelut tässä kohtaa miehelleni, joka sai yöllä päässäni myös yhden aiemmin mainitsemattoman ajatuksen pyörähtämään.

Tuli siinä yöllä mieleen, että voisi ihan oikeasti koettaa välillä, edes yhtenä päivänä viikossa, näyttää kauniilta. Pukea hieman sievemmin, laittaa hiukset nätisti, hymyillä. Se päivä ei ole muuten tänään. Tulee olemaan täysi työ, että jaksan lämmittää saunan ja peseytyä, sekä pestä pienet.  Ja turha varmaan edes itse kuvitella, että jaksan valvoa sitä yhdeksää kauempaa. Jos siihen saan sinniteltyä niin hurraa!

Hassua muuten, mikä oli irkulla ekana mielessä kun sain junnun kaakaon lämmitettyä ja palasin sohvalle hetkeksi loikomaan poika kainalossa? Sauhut. Tämä sotatila yhdistettynä näihin niksoihin, hermot menee! Olen nyt kysynyt itseltäni moneen kertaan, miksi ajattelen koko tupakkaa, miksi en kieltäydy ajattelemasta sitä. Mikä ihme siinä on, että niinkuin en saa hallittua huonoja fiiliksiäni ja apeita ajatuksiani silloin kun riitelen miehen kanssa, en myöskään saa minkäänlaista kontrollia ajatuksiin jotka koskevat tupakkaa?

Kamala ajatus hiipi mieleeni... Olenko riippuvainen, paitsi tupakasta, myös miehestä? Onko tässä kohtaa pyhä lupaukseni siitä, että enää koskaan en ole riippuvainen kenestäkään ihmisestä omia lapsiani lukuunottamatta, onko se ryökäle mennyt metsään? Nyt tuli irkulle itsetutkiskelun paikka.