Kyllä näin on kuulkaa! Kun mies, tuo luomakunnan ns kruunu ja vaikka mitä muuta vastaavaa legendaarista huiputusta, eilen sai hellan pelittämään, vaihtaen sen sulakkeen ja asettamalla hellan takaisin niin, että johto ei vahingossakaan ole millään tapaa lyntyssä, niin tänäänhän irkku testasi hellaa heti aamusta. Taputti pieniä karvattomia käsiään yhteen ja huuteli hiphurraata ja näki jo silmissään kuinka kaupalta kotiuduttuaan alkaa aktiiviset keittiötoimenpiteet leipoen ja siivoillen ja piparkakkukylää kooten.

Kauppareissu meni sutjakkaammin kuin arvata saattaa, Spedelle on rokote haettuna, samoin lisää keittosuolaliuostippoja nokkaan, ukolle lahjat hankittu samoin lapsille ne puuttuvat jutut ja mikä parasta, talo oli pystyssä ja rauhallisuus käsin kosketeltavaa kun irkku kotiutui. Irkkupa tietenkin onnistuneen kauppareissun jälkeen ja siitä hellan hehkutuksesta intoutuneena nakkeli loput likaiset astiat tiskikoneeseen. Koetettuaan ensin, että toimiiko hella edelleen ja se muuten toimi.

Myrkyt myllyyn ja virtanappi pohjaan, hana auki ja luukku kiinni ja kääääk, ei mitään. Ei inahdustakaan. Tiskikone ei saanut virtaa. Ei niin minkäänlaista. Mikä helketin joulukiusatonttu meidän keittiössä asustaa kun koko ajan menee metsään? No, irkku sitten toiminnan naisena päätyi siihen, että eilen kun sitä hellaa on siirrelty, ja se tiskikoneen johto sijaitsee siellä tiskikoneen alla suunnilleen kulkien sieltä hellan takaa, niin josko tuo olisi vaikka lähtenyt paikaltaan. Eli hella pois ja tutkimaan. Juu ei. Johto oli tiukasti siellä missä pitikin. Virtaa ei edelleenkään näkyvissä...

Hella takaisin paikalleen ja kas, eipä toimi enää ne kaksi levyäkään. Ei vaikka kuinka koetin nätisti sen johdon saada siellä kulkemaan, ilman että mitään linttakohtia tulee. Rohkeana naisena irkku kaappasi akanjatkeen koipiensa alle ja kurkki ninjatyylillä sähkötaulua... Jos vaikka pamahtaneita sulakkeita olisi enemmänkin. Kurkki ja kurkki, eihän sillä kurkkimissysteemillä oikein ehdi tilanteesta selvää saamaan, joten EN TIEDÄ. Epäilen noin äkkiä kurkattuna, että ainakin pari sulaketta on palanut. Varmaksi en sano. Epäilen vain.

Koska keittiössä kaikki vinoilee, testasin myös kaikki muut pistorasiat siellä, toimii. Valot toimii. Jääkaappi on päällä. Hellaa testailin lisää, uuni toimii samoin ne kaksi levyä jotka on koko ajan toiminutkin. Mutta siis EIHÄN tästä tule MITÄÄN! Irkku tulee hulluks, sekoaa päästään, muuttaa napamantereelle tai johonkin jossa ei sähköä, sen enempää kuin juoksevaa vettäkään ole nähty. Irkku on KYPSÄ!

Ja nyt, se on taas moro, pakko mennä limppuja pyörittämään kun se uuni sentään toimii...