Siltä nyt ainakin tuntuu. Minä EN ymmärrä mikä tavaroiden rikkomisvimma on iskenyt pienimpiin. Jatkuvasti osuu eteen jotain joka on rikottu. Tänä aamuna uusin hajonnut kapine kökötti pihassa. Rappuharja. Metallinen varsi vääntyneenä. Ei mene jakelupisteeseen ei. Muutenkin tuntuu, että tämä viikko on ollut kasatrofaalista juoksua pisteestä a pisteeseen b ja jatkuvaa tavaroiden paikalleen asettelua, pyykinpesua ja speden läträämistä että jokainen rikkonaisena löytyvä kapine saa väkisinkin verenpaineen nousemaan tasolle räjähdysvaara.

Tiedä viitsiikö saldoa edes kirjailla. Niistä hajonneina löytyneistä. Ainakaan lasten leluja siihen listaan ei viitsi edes lisätä, niitä kun on aina pitkin poikin ja löytyy rikkoutuneina/leikeltynä/sotkettuna. Osa rikkoutuneista kapineista on toki ihan vahinkoja, kulumia jne mutta rappuharjan varsi nyt tuskin ihan vahingossa vääntyy. Eihän sillä kuuluisi edes leikkiä. Irkulla on liian vähän käsiä, silmiä ja jalkoja kun ei vaan pysy millään perässä.

Pari päivää sitten uuninluukun kahva tipahti toisesta päästään roikkumaan. Sekin pitkällisen väsytyksen tuloksena. Ensin siihen kiipeili muutaman vuoden ajan junnu renkuamaan milloin mitäkin halutessaan, nyt sitä vasten nojailee ja notkuilee spede. Onneksi sen sai korjattua, muuten irkun verenpaine olisi varmasti räjähtänyt käsiin. Pihassa on tälläkin hetkellä kaksi polkupyörää joiden kumit on puhki. Toinen pyörä on säilynyt ilman ainoaakaan kumivaurioa kohta viisitoista vuotta, mutta annapa olla kun poika 12v sai sen ajoon tilapäisesti, pari päivää ja takakumi puhki. Kumit on paikattu kolmesta pyörästä. Tyttöjen pyöristä ne kumit ei puhkea, myydäänkö poikien pyöriin heikompia renkaita näin ollen?

Tiesittekö muuten, että myös muut teipit kuin se surullisen kuuluisa maalarinteippi, ovat käteviä kapineita? Niillä voi teipata esimerkiksi Aku Ankat reunoistaan kiinni? Tai tyhjän jogurttijuomapullon pöydän jalkaan lisäkoristeeksi? Puhumattakaan siitä, että niillä paketoisi barbin pään? Kätevää, erittäin kätevää. Ja tiesittekö, että lasiset shakkinappulat joiden ottaminen on kielletty, voi aina ripotella sopivasti pitkin lattiaa niin että niiden päälle levittelee tasoittavaksi tekijäksi nukenvaatteita. Jos nukenvaatteet loppuu kesken, aina voi ottaa vaatekaapista omia vaatteitaan lisäksi.

Alan epäillä jo omia kykyjäni lasten kanssa. Tai vaihtoehtoisesti omia toimiani. Ehkä se lastenhuone, jonka kerran viikkoon raivaan totaalisesti onkin jossain muussa talossa kuin tässä? Kuvittelen vain tuon olevan osa tätä huushollia... Ja haluatteko tietää ultimate-hermonaksahduksen järjestystavan? Jolla saa varmasti äidin kuin äidin näkemään punaista, keltaista ja tähtiä yhtä aikaa? Tämä ultimate-naksahduksen tuottaja oli sitä luokkaa, että en todellakaan voi ymmärtää mistä ja missä välissä junnu ja prinsessa tämän oli järkänneet...

Kaiken sen romun, roinan ja teipin alta paljastui useampi tamppooni. Ei sentään käytetty, mutta asettimestaan ulos painettu. MITVIT on mahtanut päässä liikkua? Ihmettelinkin tosin tampponien kasvanutta kulutusta viikonloppuna mutta ajattelin pienessä pähkinässäni että ehkä teini oli varautunut suuremman luokan vuotoon ja ottanut useamman tamppoonin kassiinsa isälleen lähtiessä. Ja PAH! Siellä niitä lojui prinsessan koulupöydän alla, niiden kiinniteipattujen akkareiden ja teippailtujen barbien seassa.

Eli. Tänään en repeä millään enempään. Kaksi tuntia tehokasta työskentelyaikaa ennen junnun viemistä joten siirryn aloittelemaan siivoilua, leipomista, ruoanlaittoa, pyykin viikkailua ja kyllä, sitä lastenhuoneen loppuraivausta. Eilen illalla kun EI vaan tunnit riittäneet saattaa kyseistä huonetta imuroimiskuntoon asti. Viettäkää vähemmän teipattu ja tamponoitu päivä kuin irkku, se on moro!