Olisi paras mahdollinen otsikko tällä kirjoitukselle, jos se olisi otsikoksi saatavissa. Meillä nukutaan! Ja nukuttiin! Siis nukuttiin ja nukutaan edelleen. Taivaallista! Ymmärsikö lapsi muka kun sanoin eilen, että ensi yönä on PAKKO nukkua tai äiti pökkää. Tuskin. Alkuyöstä, tai myöhäistä iltaahan se vielä oli, spede kröhi ja kitisi mutta yhdentoista jälkeen illalla en ole kuullut ääntäkään sängystä. Joka tosin aiheutti sen, että kun neljän aikaan havahduin junnun yskintään, pelästyin ensin että spede on heittänyt henkensä kun on hiljaista.

Onneksi ei, mutta tunne oli kyllä aika kamala. Kaveri nukkui tyytyväisenä mahallaan ja piti kyllä pientä rohinaa kun tarkemmin kumarruin kuuntelemaan. Ja niinkuin ilta lupaskin huonoa, jouduin jopa nostamaan tenavan pois sängystään kun tämä itki ennen iltaysiä. Aivan yliuupunut lapsi joka köhi, kakoi ja köhi silmät ummessa ja räkä vain lensi. Onneksi tajusin nostaa, sain siinä samalla jonkin kummallisen älykkyyskohtauksen ja hain pinon kirjoja sängyn päädyn alle. Silläköhän tuo nukkuukin nyt hyvin? Vai onko osasyy singulairissa ja illalla annetussa panadolissa? Mene ja tiedä, pääasia että nukkuu.

Junnu sen sijaan yskii niin reippaasti, että pahoin pelkään että tänään tuosta ei ole eskariin. Sekin jää nähtäväksi. Teinillä on onneksi viimeinen työssäoppimispäivä tänään, ensi viikolla koulua on normaalisti eli ennen kuutta herääminen ja bussimatkailu jää historiaan. Bussikortin uusimmattomuus saattaa harmittaa teiniä, mutta ei voi mitään, minä en sitä ala tälle latailemaan kun ei sitä välttämättä tarvitse.

Hitto niin, koska yksi suurimpia huvejani on miettiä ja tuumia asioita, tuumin illalla tarkemmin tuota tiskikonettakin. Kone jumittaa ohjelman loppuun, eli kun pesuaikaa on jäljellä minuutti ei kone enää etene siitä mihinkään. Tai pesu ja pesu, minuutin kohdallahan kone kuivaa astioita jo innokkaasti, joskus seuraillut touhujen lomassa että äänestä päätellen viimeinen likemmäs vartti on kuivausohjelmaa.

Nyt kun tuo jumittaa siihen minuuttiin, se ei ole pitänyt sitä tyypillistä kuivausääntä ollenkaan vaan hyrisee hassusti. Ja kun luukun avaa, on koneessa vettä, eli minkäänlaista kuivausta saati sitä ennen tapahtuvaa veden tyhjennystä ei ole tapahtunut. Näin ollen uskallan jopa väittää, että aquastop, jonka asentaja siis vaihtoi, ei ollutkaan rikki. Ehei, se toimi juuri niinkuin sen pitääkin eli lopetti veden päästämisen koneeseen koska koneessa on vika.

Saa nähdä mikä soppa tästä vielä syntyy paitsi vakuutusyhtiön, myös korjaajan kanssa. Vakuutusyhtiö kun on jo korvaamassa korjauskustannusta, ja jos koneessa onkin elektroninen ohjelmavalitsin rikki niin pahoin pelkään että korjauskustannukset nousee niin korkeiksi että sitä ei vakuutusyhtiön silmissä enää kannata korjata vaan tilalle pitää hommata uusi. Kuka maksaa silloin sen korjauslaskun? Henkkoht ajattelisin, että sen maksaa korjaaja itse jos on vaihtanut turhaan sinne kyseisen osan.

Jäin oikein miettimään tiskikoneen historiaa, kuinka vanha se on ja paljonko se maksoi. Ikä on helppo määritellä, kone ostettiin junnun rikkoman tilalle. Vanhassa koneessa oli ohjelmanvalitsin etupaneelissa ja kuinka ollakaan, junnu väänteli sitä joka välissä niin että kone sanoi sopimuksensa irti. Tilalle ostettiin pirun kallis kone, jossa valintakytkimet on etupaneelin päällä eli luukun ollessa kiinni, niihin ei pääse koskemaan. Muistaisin hinnan olleen 799 tai 899, eli suolainen.

Illalla katselin netistä vastaavia koneita, näemmä niitä on edelleen samalla merkillä, muilla en edelleenkään niihin törmännyt vai enkö sitten vain osannut katsoa. Ja hinnat 800 molemminpuolin. Ukon mielestä tietysti jos uusi kone joudutaan hankkimaan, ostetaan joku halpa kone. Johon irkku sanoi painavan vastalauseen ja ilmoitti, että jos koneen joutuu uusimaan, tulee uusi kone olemaan aivan vastaava kuin vanhakin eli valitsimet pitää olla siellä etupaneelin ylälaidassa. Vaikka junnu ei enää särkemisiässä olekaan, on talossa toinen vielä pahempi ketku joka on rikkomisessa ekspertti.

Näkee nyt mitä se korjaaja sanoo. Joka tapauksessa soittelen nyt aamusta uudelleen vakuutusyhtiöön ja kysyn miten tämän asian kanssa toimitaan. Hieman kyllä harmittaa, jos totta puhutaan. Harmittaa se, että vakuutusyhtiö on saanut meidät asiakkaikseen, viimeiset vuodet kun on kustantaneet vakuutusyhtiölle tämän tiimin osalta varsin messevästi.

Jenkkikaappi vaihdettiin jääkylmäkaappiin, junnun vuoksi laajakuvatelevisio jouduttiin uusimaan (kaveri kiskaisi ruutuun pikkuautolla julmetut urat joista korjaajakin totesi, että ei ole koskaan ennen nähnyt niin syviä uria lasissa olevan), junnun vuoksi erään autoilijan takalasi meni uusintaan, junnun silmälasit on jouduttu uusimaan kertaalleen tapaturmavakuutuksesta ja vaikka mitä. Pojan kohta 15v tapaturmavakuutus on myös ollut ahkerassa käytössä aiemmin, samoin prinsessan kun tämä katkaisi etuhampaansa polkupyörällä kaatuessaan.

Melko kallista, sanoisin, ja joku voisi nyt sanoa perään että "elämä on". Tämä tästä, irkku siirtyy tutkimaan heräsikö se teini tosiaan kun mitään liikettä ei näy/kuulu ja odottelee vielä ylen aamu-uutiset ennen kuin siirtyy päivän töiden pariin. Ja niitähän riittää, viime viikonlopun ja alkuviikon hulluuskohtauksien jäljet ovat kadonneet joten eiköhän se ole siivouspäivä edessä. Se on moro ja viettäkää mukava perjantai!