Pukkaa taajaan nyt, sano! Eilinen riehuminen ei näemmä riittänyt, tänään irkku sai aamulla kuningasajatuksen suklaakakusta. Ja pakkohan se oli leipoa, ja koska vire oli melkoinen, muokkaantui kakusta samalla kertaa täytekakku. Harmi, että digikamera otti lopputilin joten kuvia kakusta ei tullut otettua, mutta ohje oli moneen kertaan hyväksi havaittu helppo suklaakakku Katariinan keittiön ohjeella.

Täytekakuksi tuo muokkautui helposti kun nakkasin väliin kermarahkaa ja mandariinilohkoja ja loput kermarahkat päätyi kakun päälle. Hyvää, namia suorastaan! Siinä kakun täyttökuntoon jäähtymistä odotellessa pesin vessan. Tyyliin hammasharja suunnilleen. Ukkokin jouti selän taakse tuijottelemaan kesken taitoluistelusessionsa, siis ei ukko nyt sentään taitoluistele, mutta sitähän tuo aamupäivän tuijotti makkarissa. Siinä selän takana tuijotellessaan totesi yhtäkkiä, että mikä sulla oikein on.

"Sä leivot, siivoot ja peset mitä paikkaa milloinkin täällä, oleks tehnyt jotain pahaa". Arvatkaa alkoiko naurattaa kun tajusin itsekin, että pari kolme päivää on mennyt kulkiessa riepu kädessä milloin mihinkin suuntaan. Totaalista keväthulluutta ilmassa. Ja koska se hulluus tuppaa aina riistäytymään täysin käsistä, merkkejä on jälleen ilmassa. Siinä vessaa hinkatessa pesukoneen takaa kömpi esiin julmetun iso hämähäkki. Tähän ikään mennessä en ole oppinut hämiksiä pelkäämään joten tälläkin kertaa selittelin hämikselle siinä pesun lomassa vessan värimaailmaa. Että miten se olisi jos maalaisin vessan seinät kaakelien yläpuolelta valkoiseksi. Pitäisikö herra hämis värivaihdoksesta. Myönnän, sain hieman hitaita katseita osakseni paikalle osuneelta pojalta kohta 15v.

Kakun täytettyäni kokkasin pöperöä, siis lähinnä paistoin broitsupihvejä ja keitin rehuja itselleni, muksut olivat jo lounastaneet jauhelihakeittoa. Syötyäni säntäsin kerrosta ylemmäs imuri kainalossa ja kas, tuli siinä sitten raivattua se tenavienkin huone jälleen kerran. Ja koska mopo keulii, niin keuli se siinä vielä lattianpesun ja hyllyjen pesun verran. Onneksi kohta alkaa Gilmoren tytöt, on hieman niinkuin pakko istua aloillaan jos aikoo sen katsella. Frasier menikin sivu suun vaikka telkkari päällä olikin siinä tenavien huonetta raivatessa.

Vaan kuulkaa, nyt olisi oikeastaan enää yläkerran raput ja teinin huone siivoamatta kunnolla. Kaikki muut paikat onkin hinkattu jo. Niin ja ikkunat, mutta niihin ei vielä parane koskea. Pakko myöntää, itseni tuntien tiedän että ikkunoiden pesusta tulee massiivinen operaatio. Ensin pestään, sitten vaihdetaan verhoja, mietitään huonekaluille uusia paikkoja, siirrytään seuraavaan huoneeseen, pestään seiniä, ovenpieliä ja vaikka mitä. Irkun siivousintoa ajatellen vuodessa pitäisi olla useampi kevät. Nämä siivoushulluuskohtaukset kun ovat siitä hyviä, että siivoaminen ei maistu tuolloin puulta ja tehot on julmetut.

Jotain lopullisesta vintin pimenemisestä kertonee se, että aamulla sitä kakkua uunista odotellessani ehdin jo miettiä vaihtoehtoiseksi toiminnaksi keittiön kaappien tyhjentämistä ja jääkaapin pesua. Että josko sieltä kaapeista lähtisi paljonkin ylimääräistä tavaraa pois ja jääkaappihan menee siinä samassa. Onneksi se vessa vei voiton, keittiön kaapit kun on vihonviimeinen kohde vaikka millaista hulluutta pukkaisi.

Jahas, jos sitä vielä kupposen kahvia tähän väliin, ja sitten voisi ottaa sellaisen rennon asennon Gilmoren tyttöjen ajaksi. Illalla tuleekin elokuvana Forest Gump ja vaikka kyseisen elokuvan olen monesti nähnytkin, ajattelin katsella sen uudelleen, on se niin hyvä. Siinä elokuvaa odotellessahan sitä voisi vaikka ne yläkerran raput hinkata.....