Jos kohta ei tämä aamukaan, kiitos öisen heräilyn ja speden intensiivisen tuijotuksen aamukuudelta, niin ei Niinistön presidenttikausikaan. Ihan ensiksi haluan todeta että minun silmissäni nämä presidentinvaalit oli vaalit joissa valittiin huonoista vaihtoehdoista se vähiten huono. Enkä suinkaan ole sitä mieltä että Niinistö olisi se vähiten huono, tiedä sitten olisiko ehdokkaista ollut kukaan. Surkeat vaalit, kaiken kaikkiaan.

Eikä näkemystäni Niinistön valinnasta mitenkään paranna tänä aamuna hesarin etusivulta silmiini hypännyt uutisotsikko jossa kerrotaan hallituksen harkitsevan kotihoidontuen lyhentämistä. Mikä ihme tätä maata vaivaa kun kaikessa etusijalle nostetaan raha? Missä on ihmisyys? Ihmisarvot? Yleensäkin arvot? Ei kai raha voi olla arvo? Olen suunnilleen shokissa kun mietinkin asiaa.

Iät ja ajat on tiedetty että lähes aina pikkulapselle paras paikka on koti ja parhaat hoitajat omat vanhemmat. Nyt sitä kotiaikaa ollaan lyhentämässä. Hyvä hyvä, tasapäistetään vaan tenavat heti kun ne äidin tissistä saadaan irti, noin kärjistetysti sanottuna! Ne harvat vanhemmat jotka edes jollain keinolla pystyy jäämään omien lastensa kanssa kotiin sillä onnettoman pienellä kotihoidontuella halutaan nyt ajaa myös tuottamaan veromarkkoja.

Työttömyystilastoja siivotaan tarjoamalla harjoittelupaikkoja, työelämävalmennusta, työvoimapoliittista koulutusta ja kaikki nämä valtion varoin. Miten ihmeessä se että saat valtiolta muutaman satasen enemmän auttaa valtion verokertymää? Siis oikeasti? Joku tässä yhtälössä ei mahdu minun tajuntaani. Jos saat kotihoidontukea, leikitään nyt vaikka 500 euroa kuussa, ja maksat siitä 20 prosenttia veroa, hoidat itse lapsesi kotona ja säästät tällä keinolla valtion varoja yhden hoitopaikan kustannusten verran niin miten ihmeessä se on valtiolle kannattavampaa että menetkin työmarkkinatuella töihin, saat (leikitään jälleen) 700 euroa josta maksat veroa 20 prosenttia, kiikutat tenavasi hoitoon josta maksat jos maksat ja valtio maksaa hoidosta moninkertaisen summan verrattuna siihen jonka sait kotihoidontukena.

Siis EN YMMÄRRÄ! Kaiken lisäksi jos joudut sinne työmaailmaan työmarkkinatuen varassa viet todennäköisesti yhden ihan oikean työpaikan sillä mitä hiivattia työnantaja palkkaisi omilla rahoillaan ketään jos ilmaistakin työvoimaa on saatavissa. Sillä ilmaistahan se työnantajalle on, työmarkkinatuella työllistetty työntekijä. Siis EN TODELLAKAAN YMMÄRRÄ!

Nyt joku joka oikeasti ymmärtää voisi ottaa ja kertoa minulle mikä tässä on se oikea juju sillä minun logiikallani sitä ei ole. Ja tämä heti kun Niinistö astui virkaan. Joka oli tapahtumanakin jokseenkin naurettava tilanne ainakin mitä uutisotsikoita virkaanastujaisten osalta on lukenut. Mokasiko Halonen, mokasiko Aravirta, mitä se Jungner kiukutteli vaatetuksellaan. Just. Suomeen on tullut uusi presidentti ja lehdissä mietitään MIKÄ MENI VIKAAN.

Eikö lehdissä voitaisi miettiä MIKÄ MENI VIKAAN jo aikaa sitten kun tämän maan arvot meni miksi meni. Ja miten ihmeessä meillä on aina vaan varaa lykätä rahaa Kreikkaan kun meillä ei ole rahaa edes omiemme huoltamiseen. Ai niin, ne rahathan voidaan ottaa niiltä joilla ei ennestäänkään ole. Prkl. Mua ei huvita nyt kyllä enää mikään!