Räkä. Äireeltä, junnulta, Spedeltäkin aamuisin. Teiniltä. Pojalta 13v. Hauska on tauti kun ei osoita laantumisen merkkejä, huijaa vaan välissä muka menemällä ohi. Pyhänä olin näet ihan hyvässä hapessa, eilen aamulla olikin sitten keuhkot aikeissa vaihtaa kantajaa ja nenään olisin kaivannut suunnilleen tulppaa aamukahvin ajaksi. Spede onneksi on iskussa, vain aamut on huonoja kun mokoma köllöttää äireen vieressä pari-kolme tuntia aamuyöstä ja se jos joku saa pojan nenän keräämään limat sekä maidot yhteen läjään.

Tänään ohjelmassa on rokotus. Ja toinen. Ja kolmas. Eli rotavirus ja pneumokokki tulee lisukkeina, kunhan haen sen pneumokokin ensin apteekista. Ja se hinta. Voi hevosen peppu, siinä kuulkaa menee sitten kaikki loput sukanvarsirahat, kiitos tosin niiden tuhlaamisessa tuon teininkin, sen puhelinlaskuja on maksettu sukanvarresta vasta 500 ekkee ja vielä on yksi iso lasku tulematta. Kallista on, piikitys, mutta jos ihan rehellisiä ollaan, ennemmin minä laitan sen rahan niihin kuin johonkin muuhun. Olkoon piikit joululahja äidille, jos vaikka käy niin hyvin että edes osa pöpöistä jää saamatta niiden avulla.

Tänä aamuna ei ole ottanut kone käynnistyäkseen, osasyy siihen on simppelisti väsymys. Spede on pitänyt minut valmiudessa nyt kahtena yönä peräjälkeen siitä kolmesta asti. Kun se lima ja maito. Toinen tuppaa välillä kakomaan, röhimään, huitoo kiukkuisena kun ei tahdo saada henkeä nenän kautta. Ei siinä kuulkaa juurikaan äiree uskalla kunnolla nukkua, kun pitää tasaisin väliajoin nostaa toista pystyyn, jotta saa nokan auki. Ja sitten noustaan lopulta pystyyn, kun toinen vetää, ei hernettä, vaan maito-lima-miksin lopullisesti nokkaansa. Eli suunnilleen viiden kuuden kanttiin viimeistään.

No, eiköhän se tästä taas, jossain vaiheessa rauhoitu nuo yöt. Ja nyt, se on kuulkaa morienttes, pitääpi rientää tuuppimaan se teini pystyyn kun ei kuulu edelleenkään mitään... Nimim. äiree joka herätti jo kahdesti.