Tämä äiree meinasi sotkeentua sukkiinsa yöllä. Tai olisi lentänyt persiilleen jos ei olisi ollut sängyssä makuullaan. Siis voi hyvä isä sentään, Spede heräsi syömään viideltä aamulla. Tajuatteko, viideltä! Epäilin omia silmiäni ensin kun koetin kelloa tihrustella, tyhjänä ammottanut miehen nukkumakohta sängyssä vakuutti minut siitä, että kello ei ole seonnut, enkä sen puoleen minäkään, mutta Spedellä on mennyt vellit ja jauhot sekaisin. Reilu kuusi tuntia tuon oli tullut koisattua ja äireekin oli todellakin ehtinyt nukkumaan.

Nyt on sitten virtaa kuin pienessä kylässä. Tai ainakin pitäisi olla. Nähtäväksi jää, kuinka käy, säilyykö virtapiikki koko päivän vai iskeekö perinteinen kello kahdentoista hyytymä. Pyykkiä olisi vino pino hoidettavana, ruokaa olisi ihan hyvä tehdä, eikä meillä kämppä kamalasti varmaan hämäänny vaikka vähän siivoaisikin. Ja ikkunat, kuulkaa ne jos mitkä kaipaa äireen hellää kosketusta. Tarjoan siis sellaista jahka tuota... jaksan.

Ja sitten asiaan. Minua näet on mietityttänyt eräs liikenteeseen liittyvä juttu jo tovin. Kolaritilanteen yhteydessä annettava sakko liikenteen vaarantamisesta. Tämä ei ole koskaan mennyt irkun jakeluun. Minusta se jos joku on väärin, että kun ajelet kaikessa rauhassa vaikkapa liikennevaloihin ja pysähdyt odottamaan vihreää, ja annapa olla, joku tulee ja losauttaa perääsi, niin siinähän sitten saatte kumpikin lottovoiton liikenteen vaarantamisesta. Minkä h-tin takia?

Oletko siis vaarantanut liikennettä koska yleensäkin lähdit kotoa? Siltähän se käytännössä vaikuttaa. Olisiko sinun pitänyt myös ajella punaisia päin, jotta et vaarantaisi sitä liikennettä? Siis en todellakaan ymmärrä! Jos nyt ajatellaan, että olet vaikka suhteellisen persaukinen sanotaan nyt vaikkapa vastavalmistunut ex-opiskelija, jolla on juuri ja juuri rahaa siihen, että sillä autolla ajelet, ja sitten joku tulee ja ajaa kylkeesi ilman että sinulla on muuta osuutta koko törmäykseen kuin se, että satuit lähtemään kotoa kello 13.02 koska sinun piti olla työhaastattelussa kello 13.30. Ihan ensimmäisenähän sinua korpeaa se, että ensinnäkin myöhästyt siitä työhaastattelusta, auto on romuna ja kaveri joka kylkeen losautti uuden karhealla kärryllään soittaa poliisit paikalle. Hienoa, saat kyllä auton korjaukseen ilman että joudut itse latiakaan siihen sijoittamaan, mutta lisäksi saat sen pikavoiton ja mitä luultavimmin se työpaikkakin meni sivu suun.

Tämä on sellainen juttu joka ei irkun pähkinään mene, ei millään. Epäreilu systeemi. Tämän kaavan mukaan voisi päätellä että jokainen joka kotoaan lähtee autolla yhtään mihinkään, on valmiiksi liikenteenvaarantaja. Sakotettava. P-le. En tajua. Onneksi sen ainoan kerran kun peltiä korjaamolle irkun vuoksi vietiin, homma sovittiin suoraan sen toisen osapuolen kanssa ilman poliiseja. Vaikkakin tilanne oli se, että irkku olisi ne sakot ansainnut, kas kun irkku oli se joka losautti. Ei kylkeen, no ei tietenkään, vaan tyylikkäästi perään. Eikä tietenkään liikennevaloissa, ehei, vaan risteyksessä. Vaan se jonka perään irkku losautti, se ei olisi sakkoja ansainnut. Irkun oikeustajun mukaan irkun lisäksi sakkolapun olisi tarvinnut se yksi idiootti joka siinä ihan etummaisena ajoi ja keksi yhtäkkiä kääntyä ilman pienintäkään ennakkovaroitusta oikealle. Ja joka ei missään nimessä olisi sakkoja saanut, vaikka olikin kaiken pahan alku ja juuri ja ykkösvaarantaja.

Tämä tästä, pysykää kotonanne itse kukin, niin ette vaaranna liikennettä. Juuh.