Irkku valitsi nauramisen. Vaikka vakava asia toki onkin, toisen terveys. Mutta kun ihan oikeasti, mitähän yllätyksiä junnu vielä irkulle järkkääkään ennen aikuiseksi ehtimistään.

Kävimme siellä kouluuntulotarkastuksessa, kuulo toimi hyvin, näköä terkkari ei viitsinyt edes katsoa kun lasit on hiljattain uusittu. Rokotukset annettiin, pituus ja paino katsottiin ja pituuden kohdalla terkka kysyi kontrolloinneista. TAYS kontrolloi pituuden aina astmapolikäynneillä, joten siinä mielessä homma on ok vaikka käyrä painuikin nyt jo -2 tasolle. Terkka aikoo silti kontrolloida vuosittain junnun pituuden, ihan oman mielenrauhansa vuoksi.

Näiden toimenpiteiden perään tutkailtiin ryhti. Ja hiiohei, sieltähän se yllätys löytyikin. Pitkällisten mittailujen jälkeen terkka päätyi siihen, että junnun vasen jalka on 9mm lyhyempi kuin oikea. Lähete fysioterapeutille ja katsellaan mitä asian kanssa tehdään. Irkku ei voinut kuin nauraa. Mistä ihmeen jämäpaloista junnu on mahdettu koota kun kaikkia pikkukremppoja aina löytyy. Onneksi, kuten terkallekin totesin, mikään vaivoista ei ole kuolemaksi. Kaikkiin on hoitoa saatavilla ja kaikkien kanssa pystyy elämään.

Ja nyt irkku siirtyy suosilla kaivelemaan kotvakseksi sitä toista kukkapenkkiä, saa siinä sitten samalla nauraa räkättää rauhassa. Se on moro!