Mikä ihme kärpänen sitten mahtanut purra ahteriin, kun maanantaina alkanut keittiöpimeys ei ota asettuakseen. Sikäli tietysti todella hyvä, että lapset ja ukko saavat nauttia sydämensä kyllyydestä äireen sekoilusta köökissä, eilisen limpun leivonnan lisäksi kun väänsin omasta päästä currykanakastikkeen. Ihme juttu, maku osui nappiin... Ja niin ne limput.

Niitä tuli neljä komiaa limppua joista olin aikeissa laittaa pakkaseen yhden tai kaksi, ei kuulkaa tarvinnut. Prinsessa söi puolikkaan limpun "välipalaksi", sillä aikaa kun äiti teki perunamuusia kanakastikkeen seuraksi. Samalla hetkellä kun viimeinen limpun siivu katosi neidin suuhun, oli muusikin valmis, ja kappas, "laita paljon sitä muusia mulle" kuului juuri välipalan einehtineen neidin suusta. Neiti veteli päälle siis järjettömän läjän muusia ja kanaa, jostain merkillisestä syystä viimeisen palasen suuhunsa kietaistuaan tuumasi että mahaan sattuu... *reps*

Poika 11v söi toisen puolikkaan limpusta välipalaksi. Teini ja poika 13v hoiteli neidin ja pojan 11v avuksi yhden limpun iltapalalla, ukko puolestaan yhden puolikkaan. Eli ei siitä sitten pakkaseen joutanut yhtään, viimeinen limppu nököttää leipälaatikossa ja pahoin pelkään, ettei tuostakaan ole kuin muisto vain jäljellä illalla. Välipalaksi kun en sitä tänään tarjoa, tämän päivän välipala on paaaljon terveellisempi eli leivoin pullaa... Varsinaista terveysruokaa juu, mutta välillä pitää pentuja hemmotella. Samalla kertaa väsäsin makaronilaatikon uuniin, eli tämän päivän köökki-isku on suoritettu.

Tämän päiväiseen köökki-iskuun sisältyi myös Speden perunasose. Ensimmäinen kerta, kun poika sai pelkkää perunaa, tosin ruusunmarjalla ja korvikkeella höystettynä ja minkä sille voi, hyvillä ruokahaluilla varustetulta tyypiltä se loppui kesken vaikka sitä aika läjä olikin. Onneksi Spede on saanut perunaa jo perunamaissisoseessa eli ihan outo eines ei kyseessä ole. Huomenissa annan vielä sitä päiväsaikaan, ja mikäli ei ongelmia tule niin siirrymme iltaisin perunavelliin.

Niin ja huomenna. Huomenna tämä äiree tekee täsmäiskun köökissä sämpylätaikinan suuntaan... Tosin toiseen limppusatsiinkin olisi vielä piimät jäljellä, eli eihän sitä tiedä vaikka siihen yhdistyisi limppu-iskukin.