Toivottavasti kiinteä tosiaan aukeaa tänään, aikamoista sähläämistä tuon tikun kanssa välillä. Tänä aamuna yhdistelin valehtelematta vartin ajan ennenkuin kapine heräsi. No, heräsi sentään enkä joutunut kirjaamaan muistioon juttujani joten positiivistahan tuo, eikö? Silti. Ristisilmäisyys, aamutee ja -rauha, niihin ei sovi mikään sähläily kapineiden kanssa.

Josta tulikin mieleen, lasten syysloma on kahden viikon päästä. Meillä lomaa juhlistetaan huudattamalla spedeä yönä jos toisenakin. Spedehän on tosiaan irkun vauva ja irkku ei olisi voinut koskaan kuvitellakaan kuinka vauvan irkku voi toisesta tehdäkään keski-iän kriisissään. Eikös se sovi irkun ikään hyvin joten syytän sitä tästä idiotismista jota olen spedeen soveltanut. Spedellähän on edelleen tutti ja vielä törkeämpää, vellipullo, käytössä.

Pullot on nakottu kaikilta muilta mäkeen näiden täytettyä vuoden, speden kohdalla irkku ei ole ensin raaskinut ja sitten saanut aikaiseksi. No, nyt irkku aikoo saada aikaiseksi. Se pullo näet herättelee spedeä öisin, tämä kun on tottunut saamaan sen aamuyöstä viiden kanttiin käpäliinsä ja viime aikoina sitä on keksitty huudella jo yhden aikaan yöllä ekan kerran. Ei kiva ei!

Syyslomalla se tulee olemaan ohi eli luvassa on reipasta huutoa yösydännä, sanokaa minun sanoneen. Spede jos joku näistä tenavista osaa näet olla itsepäinen ja taipumaton kuin muuli konsanaan, edes prinessan tapa mennä harmaan kiven läpi ei ole mitään spedeen verrattuna. Saatanpa yhdistää tutinkin niihin huutoihin tai sitten en, ehkä se on jo liian radikaali veto kiskaista yhtäaikaa. Ja toisaalta taas, menisipä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Teinirintamallakin on taas ollut tapahtumaa. Poika 16v istuu arestiaan edelleen ja kas, eiliseksi päiväksi arestirintamaan liittyi poika 14v. Kuulin tämän kiskoneen tupakkaa suunnilleen samantien kun tämä oli arestista päässyt perjantaina. No jo nyt on sanonko mikä! Teki mieli pyöritellä kaveri tervassa ja höyhenissä ja kenties vääntää tältä jopa niskat solmuun. Räyh!

Saapa nähdä miten käy kun poika pääsee tänään taas omille reissuilleen, näinköhän suupieleen päätyy rööki taas. Lupasin tälle jatkossa jokaisesta tupakoinnista joka korviini kantautuu yhdellä päivällä lisääntyvän arestin eli seuraavasta se on kaksi päivää. Onneksi pojat lähtee isälleen viikonlopuksi, minä olen lievästi puhki näiden kanssa vääntämiseen. Poika 16v kun on arestissa ollessaan yksi ehkä maailman rasittavimmista lapsista, tämä näet käyttää osan ajasta riehuttamalla spedeä tai riekkumalla itse siihen malliin että verisuoni pullistuu otsassa.

Suunnitelmista poiketen jätin sen leffan katsomatta eilen. Sen sijaan palautin elokuvanivaskan ja piipahdin kaupalla, touhasin sapuskaa, röhnötin sohvalla torkkuen viimeisen Frasierin yli ja kiskoin teetä kuin heikkopäinen Gillmoren tyttöjen alettua. Samalla puikot sai tietysti kyytiä, työn alla on koon 43 sukkia neljä paria. Ensimmäinen pari on valmistumaisillaan ja lankoja pitää todennäköisesti hakea lisää loppuviikosta.

Harmi että tilitilanne on niin kehno, tosin syykin siihen on selvä. Se Porin reissu, ei se kuulkaa ilmaista hupia ole vaikka kuinka jääkiekkomatsi saatiinkin kuitattua ukon kulttuuriseteleillä ja hotelli oli maksuton. Junailu kun kustantaa ihan kivasti ja meidän tapamme syödä alkupalat, pääruoat ja jälkkärit on kalliinpuoleinen sekin. No, josko nyt olisi reissut reissattu hetkeksi, isäinpäiväksi suunnittelen teatterireissua ukon kanssa ja siihen ehkä yhdistän ruokailun mutta siinä se sitten saakin olla. Ilta kaupungilla kun on törkeän hintainen.

Olen pyöritellyt päässäni kahta ajatusta viime aikoina. Toinen ajatus on laitella ilmoitusta yhdestä vapaasta hoitopaikasta eli josko ottaisin meille yhden hoitolapsen. Se, että tuolloin kaikki omat menot (taysit, lääkärit jne) sekä mahdolliset speden sairastelut ja niistä johtuvat väsymystilat olisi kenties suht hankalia saa minut miettimään asiaa kerran jos eräänkin. Jaksanko lähteä uudemman kerran siihen että manailen mielessäni kerran jos eräänkin koska selvästikään minussa ei ole munaa ilmoittaa toisille, tässä tapauksessa hoitolapsen vanhemmille, että juttu on nyt niin että tehkää mitäs teette, juuri silloin EN voi hoitaa. Pitäisikö ajatella enemmän itseään? Ja vähemmän sitä kuinka hankala tilanne voi toisille olla? Huoh.

Olen pyöritellyt myös ajatusta siitä että lätkäisen hoitopaikkahakemuksen spedelle ja ryhdyn yrittäjäksi. Otan mallia Tekosyystä ja ryhdyn siivoilemaan ihmisten nurkkia, tosin se perimmäinen liikeidea olisi sen verran eri että painopisteenä olisi raivaus-, muutto- ja rakennussiivoukset niiden ihan peruskotitaloussiivousten lisäksi. Työaikojahan pystyisi tuolloin muokkailemaan joissain määrin itse ja toisaalta, työmääräkin olisi itse säädettävissä. Minulle kun riittäisi ihan oikeasti se 300-400 euroa kuussa palkaksi ja jos taas ei riittäisi niin sittenhän niitä töitä voisi ottaa enemmän. Ehkäpä otan tämänkin kunnolla selvitettäväkseni.

Edelleen se kouluavustajan homma olisi kuitenkin se ihan ykkösjuttu mutta kun niin. Minun pitäisi lähteä johonkin naapurikunnista ja näin ollen meillä pitäisi olla toinen auto ja se taas olisi jo niin kallista lystiä että ei tuo kannattaisi. Tämä on juuri näitä juttuja joita pyöritellään, pyöritellään ja pyöritellään ja pam, ykskaks ollaankin tekemässä jotain. Harkintalinja jatkukoon toistaiseksi ja revitään sitä rahaa vaikka sitten seinästä jos ei muuta keksitä.

Eilen iltasella vinkkasin Gillmoren tyttöjen päätyttyä teinille ja prinsessalle josko nämä lähtisi minun kanssani lenkille, sisällä käkkiminen kun alkoi riittää. Prinsessa ajeli pyörällä meidän kävellessä ja olipa muuten mukavaa. Harvoin sitä kuitenkaan ehtii kunnolla kuuntelemaan ja juttelemaan asioista ja elämästä teinin kanssa joten sain kunnon kylvyn tästä hetkestä tältä. Ukko on tällä viikolla aamussa joten taidan joku ilta pyytää prinsessaa yksin seurakseni, tämä kun oli käärmeissään illalla siitä että sisko puhui kaiken aikaa ja hän ei saanut sanaa väliin.

Tässähän tämä aamuteetuokio tuli käytettyä joten lienee aika alkaa herättelytoimiin. Teini onkin jo ovissa menossa, poika 16v istui valmiiksi kaakaokuppi nenänsä alla kun nousin ja katosi ovesta jo vartti sitten eli jäljellä on poika 14v ja prinsessa. Junnu nyt heräsi tietysti samalla sekunnilla kun spede puoli kasin kanttiin huusi makkarissa äitiä. Se on moro ja viettäkää mukava maanantai, niin minäkin aion tehdä!