Ihan tosissaan. Niin väsy että oli ihan pakko keittää iltapäiväkahvit keittiön siivoilun lomassa. Hohhoijaa, mistähän sitä löytäisi loppupäiväksi energiaa, edessä on kuitenkin vielä monta tuntia ja monta toimea. Koko päivä on mennyt hujauksessa ja onko ihme, aloin oikein listaamaan mitä kaikkea on tullut tehtyä. Ja löytyyhän sitä...

Aamun touhut klo 07:00-11:00
- kaikki tenavat kasiin eli paaaaljon herättelyjä, aamupalatouhuja, keittiön siivoilua ja astianpesukoneen täyttöä
- pyykkikoneen täyttelyä + tyhjennystä kahdesti
- perunoiden kuorinta sekä jauhelihasoppaan, muusiin että valkosipuliperunoihin
- jauhelihasopan teko aamupäiväruoaksi spedelle + muille tenaville huomiseksi
- lihakastikkeen valmistus iltapäiväruoaksi
- valkosipuliperunoiden testimielinen valmistus + pihvien paisto aamupäiväruoaksi itselle ja ukolle

Päivän touhuja 11:00 - 14:00
- tiskikoneen tyhjennys ja uutta täyttelyä
- välipalaksi koulusta palaajille leivän leivonta + tietysti tarjoilu koska ns pienemmistä kyse
- tiskikoneen täyttöä ja keittiön raivausta lisää
- pari koneellista pyykkiä kuivumaan
- läksyjen tarkistamista
- kolme koneellista pyykkejä viikkailuun + mökkikassin loppuun purkaminen

Iltapäivän touhuja 14:00-17:00
- pari koneellista pyykkiä lisää pyörimään
- muusin teko
- valkosipulikastikkeen lopputuunaus
- tiskikoneen uusi tyhjennyskeikka
- ruokailun jälkeen keittiön siivous + tiskikoneen täyttelyä
- imurointi
- lisää pyykkejä kuivumaan

Illalle odottamassa:

- pari koulukirjaa päällystämistä
- prinsessan sängyn lakanoiden vaihtaminen
- pikainen kiskalla pyörähdys
- siilien ruokien laittelu
- speden kylvetys
- iltapalan valmistus penskoille
- tiskikoneen täyttelyä keittiön siivoilun lomassa
- speden nukkumaanlaittelu
- isompien kotiin odottelu ja muutaman sanasen vaihto

Se joka kehtaa sanoa, että kotonahan tässä vain ollaan voi irkun puolesta suunnilleen syödä päänsä tähän väliin. Vaan irkusta ukkoon, liikeratatutkimus ei ollutkaan ihan vain käynti, ukko nutasi reissussa puolitoista tuntia. Laskukin oli sitten sen mukainen, likemmäs 250 ekkeä upposi käyntiin. Ja herttinen, kerrankin joku sanoikin jotain.

Lääkäri totesi ukolla olevan lukon lonkassa. Lukko taas aiheuttaa kivun säteilyn sinne tänne. Just. Laittoipa vielä lähetteen kiropraktikolle merkinnällä "erikoisen kiireellinen" eli ukko menee lauantaina kiropraktikon käsittelyyn. Ja kuulkaa, sanon mä että on lääkäreissä eroja kuin viineissä. Tämä lääkäri oli näet kirjoittanut suoraan sen kummempia kyselemättä sairaslomaa koko ensi viikon.

Tosin tässä kohtaa irkun mieleen iski myös epäilys siitä että näinköhän tuo on kiirehtinyt ukon lähetettäkin kun se loma ryökäle loppuu ja nyt pitää pian saada ukko kuntoon ja takaisin työelämään. Okei, en usko että lääkäri on ollut edes tietoinen ukon lomasta, mutta väsyneenä ja kettuuntuneena sitä putkahtaa mitä milloinkin mieleen.

Irkun positiivisuusteoria ei ole oikein kunnolla toiminut tänään, jotenkin se ukon eilinen ketutus onnistui siirtymään irkkuun siihen mennessä kun ukko viimeinkin tokeni sängystä pystyasentoon. Ja jotenkin ukon jatkuva makaaminenkin on ärsyttänyt tänään vaikka se kuinka typerää onkin antaa sen ketuttaa. Minkä toinen kivulle mahtaa, ei mitään, eikä sillekään että ei pysty kunnolla mihinkään nyt. Silti. K-E-T-U-T-T-A-A!

Tänään on ollut juuri sellainen päivä jolloin on ketuttanut suunnilleen kaikki. Pyykit, siivoilu, tenavien läksyt, speden rissaaminen, jopa se että en ehtinyt kunnolla katsomaan sitä ainoaa sarjaa jota orjallisesti tätä nykyä seuraan eli Holby Cityn sairaalaa. No, kaipa tällainenkin suodaan positiivisuusteorian harjoittajalle edes joskus? Ja sitä paitsi, irkku on keksinyt kuitenkin jotain joka kovin nostattaa hymyn suupieliin vaikka kuinka ketuttaisi.

Huomiseksi on luvattu hyvää ilmaa ja siitähän se ajatus sitten lähti. Irkulla on huomenna pihatalkoot! Aatelkaas! Eikö olekin loistava idea? Eikä ihan mitkä tahansa pihatalkoot vaan sellaiset joihin irkku varaa olutta, limukkaa, makkaraa ja saunavuoron illaksi. Saunavuoro on tosin varattava talkoiden järjestäjältä eli irkulta mutta väliäkö tuon! Osallistujalistakin on jo tehtynä, eli paikalla on irkku, irkku ja irkku. Mahdollisesti myös teiniä, poikaa 15v, junnua ja prinsessaakin saattaa paikalla näkyä joten sillä ne limukat sitten.

Että näin! Menen nyt hymyilemään omalle nerokkaalle idealleni miten saan nurmikon ajatettua irkulla, kukkapenkit nypitettyä rikkaruohoista sillä toisella irkulla ja oluet juotettua sille kolmannelle irkulle. Se on siis moro ja viettäkää mukava torstaiehtoo, irkku siirtyy tutkimaan onko poika 15v källinyt jälleen kerran puolivahingossa irkun ruohonleikkuribensat puuvajasta.