Jes! Yksi pikkupikkujuttu näissä koulupäivissä tosin on. Logistiikka. Ei ole kovin kiva arpoa menisikö bussilla joka on mansessa jo ennen kasia vai hölkkäisikö keskustaan pysäkille jolloin mansessa on kyllä järkevämpään aikaan mutta kotoa lähtö on suoritettava silti samoihin aikoihin kuin jos menisi sillä älyaikaisella bussilla lähipysäkiltä. Hmmm. Jos koulu alkaisikin vasta tasan yhdeksän niin linja-autovuorot toimisi paljon järkevämmin, nyt kun koulu alkaa puolelta on tämäkin ongelma olemassaoleva.

Vaan niin. Arvoin joutessani Kelan asiointipalvelussa työmarkkinatukihakemusta täytellen. Että mitenkä tämä tähän nyt merkitään. Olen ollut valmennuksessa juu, mutta nythän se loppui ja olenkin sen sijaan koulutuksessa. Missä on kohta johon merkitään tapahtunut muutos? Lopulta nakkasin rastin kahteen eri kohtaan ja toivoin että moinen vaihtoehto passaa myös hakemukselle ja se suostuu lähtemään kahdella rastilla eteenpäin; suostui.

Huomenna on edessä sitten se HEKOSUn tekeminen TAKKilla. Sen jälkeen tietää sitten lopullisesti koska tässä valmistutaan, nämä tekemäni työjaksot koululla kun saattaa lyhentää opiskeluaikaa. Ukko tosin hoksasi sen mitä minä en olisi itse heti hoksannut; opiskeluaikani ei kannata lyhentyä ainakaan elokuun puoltaväliä enempää, minähän en ole oikeutettu mihinkään tukimuotoihin kesäaikana jos satun valmistumaan ja jäämään työttömäksi.

Tällä viikolla en olekaan töissä töissä kuin torstaina. Ainakaan näillä näkymin. Saa nähdä millaista verkkokoulutehtävää päästään seuraavaksi pakertamaan, jos se ei kummoisia vaadi niin saattaakin olla että olen koululla vähän joka välissä touhuamassa. Kotona oleilu kun ei jotenkin nappaa alkuunkaan tätä nykyä vaikka tosiaan, ei olisi ollenkaan paha vaikka kotosalla muutaman päivän olisinkin. Ikkunat kaipaa pesijää, vaatehuone on edelleen vaiheessa ja muutenkin täällä olisi sitä ja tätä huoltotehtävää odottamassa.

Josta tulikin mieleen, ehkä minun pitäisi vähitellen siirtyä huoltotoimiin speden vaateosaston pariin. Jos siihen aikaisempaan linja-autoon aion hypätä niin hoplaa, tässähän on lähdettävä liikkeelle reilun puolen tunnin päästä ja sitä ennen on ehdittävä paitsi kuosittaa spede myös herätellä kasiin menijät, trimmata itsensä ihmisen näköiseksi ja tutkailla kamat kasaan sekä itselle, spedelle että junnulle joka tyhjensi koulureppunsa viikonlopun ajaksi.

Pidemmittä puheitta oikein kivaa alkanutta viikkoa ja se on moro!