Sehän se olisi tänään. Aamulla vietiin eskarilaiset ja menimme junnun kanssa samaa matkaa suoraan ruokakauppaan. Tuli täytettyä kaappeja edes joiltakin osin vaikka ns kunnon ostot jäikin toiseen kertaan. Meidän kunnon ostot kun käsittää vähintään kolme-neljä kiloa jauhelihaa, pari kiloa kokolihaa ja toinen mokoma broileria. Tänään en ostanut kun loppuviikon ruoka-aineet ja maito- sekä kuivatarviketäydennystä. 90 euroa meni silti hujauksessa vaikka edes makeisia ei ostoksissa ollut? Ei ole euro vaikuttanut hintoihin, ei...

Ystävänpäivänä ei saisi tietysti tällaisista asioista "valittaa" mutta kun nyt euron mainitsin niin sanonpa vaan että joko inflaatio on ollut todella nopea tai sitten euro kuitenkin nosti hintoja. Lopetin uskollisen ystäväni, Aamulehden tilauksen ja oikeastaan vasta sen tehtyäni tajusin että kyseinen aviisi maksoi 240 euroa vuodessa! Markka-aikaan muistan maksaneeni kestotilauksesta maksimissaan tuhannen markkaa... Vai muistanko väärin? Ja toisaalta, puolitoista litraa maitoa 1.19 euroa eli reilun 7 markkaa? Miten muistan etten koskaan ole joutunut markka-aikaan maksamaan yli neljää markkaa maidosta? Ja paras kaikista, ruispalat 1.79 euroa eli reilun kympin markoissa! Kamalaa. Ei ihme että alle sadan euron kauppareissut ovat meillä harvinaisia.

Oli miten oli, kauppareissuni pääasiallinen tehtävä oli, paitsi ne loppuviikon ruoka-aineet, hakea aineet ystävänpäiväkakkuun tai leivoksiin tai johonkin vastaavaan. Mitään näkemystä ei kauppaan mennessäni ollut päässä mitä teen. Tai edes minkä tyyppistä. Tuulihattuja en ole koskaan tehnyt, niiden suhteen olin kahden vaiheilla kokeilisinko ja kehittäisin jonkin täytteen niihin. Leivontahyllyllä katselin jo nestemäistä elintarvikeväriäkin mutta jotenkin idea ei tuntunut hyvältä.

Jostain merkillisestä syystä olen itse koukkuuntunut täysin hyydykekakkuihin ja kuinka ollakaan, sellaisen päätin nytkin tehdä. Ostin varoiksi pakastemansikkaa ja säilykemandariinia, niin ja banaaneita. Luonnollisestikin myös kermaa, tuorejuustoa, liivatteita ja taloussuklaata muistin kotona olevan kaapissa reilusti. Kyllähän niistä aineista jo hyydykekakun tekisi. Laitan tekeleeni ohjeen ja kuvan omaan lootaansa vielä tänään.

Palaan astialle illemmalla, tai sitten en, tulipa nyt kuitenkin aamupäivän touhut ja jonkinlainen pohjustus kakkuohjeelle luotua.