Tuossa kotva sitten aamusauhulla seistessäni sain seuralaisen. Se oli musta ja sipponen ja varsin sievä mutta kovin itsepäinen. Ihan ehdottomasti sitä mieltä että sinun kotisi on myös minun kotini. Hahaa! Ei hajuakaan kenen kissa on kyseessä, olen tainnut sen kerran tai kaksi nähdä täällä hiippailemassa, mutta kovin tuossa oli piteleminen ettei sisälle tunkenut itseään. Yritin kyllä kaverille kertoa että kellarin ovi olisi edelleen auki, sieltä voisi käydä kurkkimassa hiiripaistia vaikka epäilen ettei sitä enää ole tarjolla, sen verran hyvin on nasu-katti tainnut työmaansa hoitaa.

Lauantai oli hieman kuin työleiripäivä. Ukko lähti ruokakauppaan aamusta, minä täytin pyykkikonetta, laittelin aamupaloja, pyyhin pölyjä sieltä täältä ja viikkailin kuivia vaatteita kaappeihin. Ukon kotiuduttua hyppäsin vuorostani autoon ja kiisin junnun kanssa silmälasiliikkeeseen jossa totesimme että näöntarkastus kannattaa ehdottomasti tehdä ennen uusien silmälasien hankkimista. Tämä toteamus tehtiin siinä kohtaa kun liikkeen naismyyjä oli kokeillut junnulle tämän vahvuuksilla olevaa linssimäärää ja vaikka paremman silmän näkö olikin pysynyt samana niin valitettavasti sen huonomman oli jälleen huonontunut. Silmälääkäriaikaa heille ei olisi saanut ennen kuin syyskuun puoleen väliin ja se nyt on ihan liian kaukana se.

Ukko oli onneksi saanut jotenkuten teipattua junnun rillit käytettäviksi mutta aika karseathan ne on kun ainoa teippi jolla ne sai jotenkin pysymään kasassa on pinkkiä erkkaa. Nice. Silmälasiliikkeestä kurvasimme suorinta tietä apteekkiin josta ostin, jälleen kerran, täiöljyä prinsessalle. Niin. Heti kun koulut alkoi ilmestyi prinsessan päähän myös täit. Pesimme hiukset reilu viikko sitten täishampoolla, samalla käsittelin oman pehkoni ja ajelin poikasten hiukset siileiksi todettuani että kenenkään muun päässä ei taaskaan ole elämää ja prinsessa on ahkeroinut pari kertaa päivässä täikamman kanssa sen jälkeen.

Niitä täitä sieltä löytyi pesun yhteydessä tarkalleen kolme. Munia irtosi täikampaan jokaisen kampauksen yhteydessä ja pari kertaa sieltä löytyi juuri kuoriutunut saivarekin, niin pieni että vain työvalossa sen erotti saivareeksi ja sekin vain siksi että se eteni kämmenellä kun sitä intensiivisesti tuijotin. Perjantaina kampaan tarttuikin sitten jo ihan täi, sellainen joka ei selvästikään ollut vielä ehtinyt heilua imupuuhissa kuin kerran tai kaksi mutta silti, ihan imukykyinen täi tuo oli. Voi pska! Onneksi se uusintakäsittely oli joka tapauksessa aikeissa tehdä nyt viikonloppuna joten lauantaille minä sen päätin järjestää.

Tällä kertaa otin ja räjäytin pankin, ts ostin samantien kaksi pulloa täiöljyä kotiin. Olen aikaa sitten todennut että prinsessan pehkossa täishampoot ei ota kunnolla toimiakseen, oli merkki mikä tahansa, mutta se öljy, se pelittää. Sen ainoa inhottava puoli on oikeastaan se vaikutusaika. Yöksi sitä ei prinsessalle voi laittaa, tämä kun ei saa nukuttua se päässä joten päiväaika on ainoa mahdollinen. Yhdentoista kanttiin öljysin prinsessan pehkoa, siinä kohtaa olin jo ehtinyt saada junnulle silmälääkäriajan tiistaille ja nakata kolmannen koneellisen pyykkiä pyörimään.

Puolen tunnin täyttymistä odotellessa imuroin ja sen jälkeen siirryinkin kampailemaan prinsessan hiuksia täikammalla. Ei yhtä ainoaa täitä. Just. Ei edes munia tuntunut kampaan tarttuvan. Näinköhän se oli tosiaan ainoa kaveri joka sieltä edellisenä päivänä löytyi? No, prinsessa veti pipon päähänsä ja lähti teinin kanssa marjapensaisiin kampaamisen jälkeen, minä suuntasin ukon kanssa pikakäynnille sittariin sillä totesin tarvitsevani ehdottomasti kuorintavoiteen kasvoilleni. Kasvojen puhdistusmaitokin oli loppu joten pakkohan se oli markettiin matkata. 

Marketin jälkeen ukko järjesti tenavalaumalle, naapurin pojalla ryyditettynä, leffahetken. Sittarista kun tarttui mukaan saapasjalkakissa-elokuva ja sitähän kööri siirtyi katsomaan sillä aikaa kun minä touhasin keittiössä salaattia ja tsatsikia ja salaattikastiketta. Siinä lomassa ripustelin pyykkejä kuivumaan ja pesin samalla loppuja petivaatteita pois. Puoli neljältä julistin työleirin osaltani päättyneeksi saatuani viimeisenkin pussilakana kuivumaan. Ah! Työleirin loppumisen kunniaksi laittelin täishampoon omaan päähäni, levitin kasvonaamion naamalleni ja valmistauduin suihkuun.

Edelleen oman pään saldo oli pyöreä nolla kun suihkun jälkeen hiuksiani kampailin joten hmmm. Tämä prinsessan nupin täikeräys on kyllä jokseenkin käsittämätöntä. Tosin tartuntalähdekin on jo selvillä ja niin, johan näitä prkleitä on taas kaikissa kylän kouluissa aina sitä työmaakouluani myöten, joten eipä tämä kai sikäli ihme ollut. Lopuksi hemmottelin itseäni vielä jalkahoidolla ja johan kuulkaa oli kertakaikkisen hyvä fiilis kun istahdin kaikessa rauhassa läppärin ääreen ruutu.fin kautta häähulluja tuijottamaan ja nautiskelemaan kylmästä siideristä.

Eilinen menikin sitten normaalikaavalla eli ruokaa, pintojen putsailua, telkkaria, kutomista ja normisähellystä. Tänään lähden TAKKiin vaikka oikeasti, en kyllä oikein tajua miksi ihmeessä. Näyttöpajahan siellä on aiheena mutta kun ne näyttösuunnitelmatkin olen jo palauttanut joten... No, pääsenpä manseen pyörähtelemään, ajattelin näet kierrellä koskaria jos en siellä TAKKissa viivy kuin sen piipahduksen verran. Huomenna onkin sitten taas työmaapäivä, sain onneksi sovittua työaikani niin että menen joka aamu jo kasiin.

Ja nyt taidan tutkailla hetken päivän uutisantia ennen kuin ryhdyn tenavien herättelypuuhiin. Se on siis moro ja viettäkää kivakivamaanantai, minä pyrin takuulla samaan!