Olen aivan satavarma, etten ole ainoa jolla menee viikonpäivät sekaisin näiden pitkien pyhien jälkeen. Tästä johtuen likeltä liippasi, ettei jäänyt lemppariaamuohjelmani sihtaamatta, tohtori Kiminkinen siis. Se kun tulee tiistaisin ja maanantaiaamussahan irkku sängystä noustessaan oli, onneksi hokasin hetken pystyssä keikuttuani että nyt on tiistai!

Josta taas muistui mieleeni että junnulla on tänään luistelua eskarista. Talvihaalarit ei liene liioittelua sitä ajatellen. Irkku kun koki merkillisen yllätyksen lauantaina junnun ja prinsessan pukeutuessa ulkoilemaan. Junnun kevätsyksypuku on jäänyt pieneksi. Apua! Hihat on aivan liian lyhyet, edessä on siis uuden osto. Ensin manasin tovin mielessäni asiaa kunnes tajusin että hittolainen, tämähän on oikeastaan juhlanaihe.

Junnu kun on paitsi sairaudestaan, myös kortikosteroidilääkityksestään johtuen, kitukasvuinen. Pituutta tulee todella hitaasti, jotain kertonee se, että kyseinen puku on ostettu pojalle ennen speden syntymää eli ollut käytössä ainakin pari vuotta jo, saattaa olla että se ostettiin jo syksyllä ennen speden odotusta. Pituuskasvupyrähdys on nyt selvästi käynnissä, jo talven mittaan irkku on sihtaillut muutamaan kertaan ihmeissään kuinka pari vuotta hyvin sopineet housut ovat yllättäen liian lyhyitä. Jotenkin sen kasvun hoksasi kuitenkin vasta ulkopuvusta kunnolla.

Mitatahan tuo piti ja kyllä, kaverille on tullut tammikuun astmakontrollikäynnin jälkeen pituutta 5 senttiä lisää. Se kasvaa sittenkin. Jiihaa! Muutenkin meillä on pojilla menossa joku merkillinen kasvukausi, poika kohta 15v on kirinyt äitinsä kiinni pituudessa muutamassa kuukaudessa ja ohi tuo on menossa vauhdilla. Poika 12v on kaiken aikaa kasvanut tasaiseen tahtiin mutta liekö hänkin hankkimassa vähitellen jotain pyrähdyskautta, paino kun on ollut selvästi nyt nousujohteinen ja monestihan se menee yhtäkkiä pituuteen.

Jahas, aamu alkaisi olla pulkassa irkun oman rauhaisan ajan suhteen joten siirrynpä tästä täyttelemään pyykkikonetta ja herättelemään koululaisia. Se on moro ja viettäkää mukava tiistai!