1325541801_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jep jep, siis juuri täällä! Olen nauttinut taivaallisen ihanasta takkatulesta, maailman mainioimmasta lumipyrystä joka, kieltämättä, teki matkaamisen tähän taivaaseen jännääkin jännemmäksi etenkin kun ajoittain tuntui että tie on sikakapea ja vastaantuleva rekka sikaleveä, mutta joka samaan aikaan kruunasi tämän matkaan lähdön. Me todella ajelimme talven ihmemaahan, mittarissa -1 ja maassa valkoinen kaunis lumipeite! Olen myös nauttinut ihan ylipaljon tästä: 

1325541969_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joka on siis ollut ihan ylisuperihana paikka ja jossa on ehkä maailman paras kiuas ikinä ja jossa voi löylyjen päälle pestä ja hinkata ja puunata itseään suihkun alla karhealla sienellä ja ihanalla saippualla ja hemaisevan hyvää tekevällä kasvonaamiolla ja joista mitään EN päässyt tänä vuonna jouluna kokemaan. Toki höystin tätä taivaallisuutta vielä lisäbonuksena tulleella tällä:

1325542087_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime aikoina kiukutellut selkä sulautui ihanan pehmeäksi, suloiseksi, lämpimäksi massaksi. Ah! Harmillista kyllä, spede 4vee, ei pitänyt alkuunkaan tästä mestasta. Sauna vielä menetteli mutta tämä. Ehei! Oli ihan "siedettävää" kunnes isi keksi laittaa poreet päälle. Uskomatonta kuinka paljon on voimaa tuon ikäisen natiaisen jaloissa! Siinä oli äidillä täysi työ että sai lapsen jotenkuten pysymään altaassa edes sen tovin että ehti itse kammeta jaloilleen. Höh nyt!

Onneksi isi otti ekan saunotusvuoron ja äiti sai lepuutella selkälihojaan poreissa. Hetken lepuutuksen jälkeen äiti meni ilomielin vapauttamaan isin altaaseen ja kehitti, tietysti, vielä toimivampia tapoja pitää lapsi tyytyväisenä kuin isi oli keksinyt ensinkään. Äiti näet totesi että pesuvati vettä on ihan typerää. On se! Ainakin silloin jos pukuhuoneen penkin alla on näkynyt vauvanamme. Ja kas, siinähän se spede sitten viihtyi kuin kala vedessä niin että äiti sai huhtoa hulluna löylyissä lapsen kippaillessa vettä pesuvatiin ja äidin kippaillessa sitä takaisin ammeeseen.

Olen siis todella nauttinut! Illan kruunasi ihanan taivaallisen kaunis näky:

1325542584_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näiden mahdottoman kauniiden tulien alla loimotti jotain lähes yhtä kaunista tai ehkä jotain vielä kauniimpaa eli elävä, lämmittävä tuli. Miten paljon ihmisen hyvään oloon vaikuttaakaan elävä tuli? Paljon! Iltani kruunasi tämä kuva joka osui silmiini himpan yhdentoista jälkeen illalla, suunnilleen heti sen jälkeen kun spede oli saanut perinteisen "vieras-paikka-pelottaa-kesken-unen"-kohtauksensa, ts kirkunut kuin heikkopäinen niin että äiti-ihminen tiesi itsekin että päätös pidättäytyä kaikessa rauhassa suoritetusta kaksinkeskeisestä saunomisesta speden nukahdettua oli enemmän kuin oikea.

1325542826_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pienen vinkin annan, jos käytössä on läppäri niin kannattaa kääntää se vasemmalle kyljelleen ja kas, siinä totta tosiaan on rantakalliot, sammalmättäät ja männikkö! Linkki kuvaankin on toki tyrkyllä, en kai minä niin pihi ole. Vaikka syytä ehkä olisi, rahaa kun ei ole edelleenkään näkynyt (maanantaina tulee ihan VARMASTI!) sillä YYA-tahon pankkitunnukset ei toimineetkaan. Toisaalta, olemme päätyneet siihen että jep jep, me kyllä tasapainotamme taloutemme lähiviikkojen aikana. Ei se loppujen lopuksi paljon tarvitse, tämä reissu on nyt se joka antaa alkutahdin sille tasapainotukselle sillä tämän jälkeen jaksamme olla ihan mahdottoman tyytyväisiä elämäämme taas pitkään ja venyttää euroa ihan joka ilmansuuntaan. Lisähelpotuksensa toki tuo ensi viikolla luvassa olevat palvelusvuosikorvaukset ukon puolelta.

Nelikymppiseni tosin olen joutunut perumaan. En minä uskalla ajatella järkkääväni mitään, toki meillä saa kakkua kuka tahtoo ja kahvia mutta ne ajattelemani kunnon kekkerit lähimmille ja tärkeimmille ystäville, ei minulla niihin ole varaa. Piti valita, tämä vai ne kemut, ja minä valitsin tämän mökkireissun ja vaikka se himpan kirpaiseekin että ei kumpaakin saa niin silti, tämä on miljoona kertaa parempi juttu! Aion totta tosiaan saunoa ja kylpeä koko nelikymppisteni edestä, kyllä vissi on niin, ja kaiken lisäksi teen sen ensteks parhaassa seurassa vaikka toki himpan kirpaiseekin se että koko perhe ei ole koolla.

 Tänään on luvassa kylpemistä päiväsaikaan. Se, toteuttaako sitä kylpemistä vain junnu ja prinsessa, onkin sitten toinen juttu. Luvassa on myös mäenlaskua sillä liukurit on otettu mukaan. Lapset odottaa jo onnesta soikeina pääsyä testaamaan pleikkari kakkosen pelivalikoimaa mutta niiden kanssa aiomme pyrkiä pihtailuun. Ukko aikoo puskea vielä lisää lumitöitä sillä lunta tuprutti tulomme jälkeen vielä reippaasti, illan viimeisiä säätiedotuksia ukon osalta oli "on sitten syytä sen vuokranantajan isukin ajella traktorilla aamulla tai meidän auto ei pihasta liiku mihinkään".

Illallahan ukko painoi jo intopiukeana lumitöitä sillä "metsään on hieno lykätä lunta". Niin on, tiedän. Tällaisessa paikassa minun kuuluisi elää ja olla. Olkoonkin että nettiyhteydet toimii miten sattuu, toivoa siis sopii että nettiyhteys pelittää sen ajan kun lähetän tätä. Eilen urakoin tosissani kun koetin saada toista, *nolo* eksän nettitikkua pelittämään ukon koneessa. Siis eksä ei tietenkään tiedä hänen nettitikkunsa päätyneen mukanamme tänne, eihän hän edes tiedä sen päätyneen pojan 17v käyttöön...

Minä näet todella urakoin sen kanssa illalla. Poistin asennusta oman tikkumme jäljiltä. Asensin uutta. Poistin. Asensin. Ja kas, pam! Yhtäkkiä se toimi! Meidän nettitikkummehan toimi kiltisti samantien kun lykkäsin sen koneeseen kiinni eli jaa-a, eksän nettitikku ja eksä on samaa mallia *vink ja reps*. Eksän nettitikku ei tosin suostu toimimaan viittä minuuttia kauempaa kerralla. Onneksi meidän toimii ja onneksi se on minun koneessani kiinni sillä minähän tarkistan uutiset, luen blogeja, etsin milloin mitäkin koneelta. 

Nyt voinkin sitten pitää peukkuja ettei tämä yhteys katkea juuri nyt. Ja samalla toivotan kaikille ihan mahdottoman hyvää ja kivaa tiistaita!