Siis kyllä! Meillä ei ole ihan hetkeen nukuttukaan yhtä hyvin kuin viime yönä, tämähän on melkein fanfaarien paikka. Kaiken kruunasi aamu, spede heräili hieman ennen kuutta, kömpi viereen ja joi vellinsä eikä aikaakaan kun tämä paineli varpaillaan mahaani ja kaivoi ne lopulta jalkojeni väliin nukahtaakseen. Ja se nukahtaminen. Tänä aamuna irkku nousi sängystä valmiiksi hymyillen, spede näet nauroi kujeilevaa naurua unissaan hetki nukahtamisensa jälkeen.

Eilinen päivä meni vilauksessa jos näin voi sanoa. Aamulla se alkuperäinen energialataus katosi johonkin tenavien aamupalojen ja kypäräetsintöjen sekaan ja hetken jo ehdin tuumia josko nostankin jalat vain pöydälle, avaan telkkarin ja kaivan kutimen käsiini. En minä sitten kuitenkaan malttanut, puoliväkisin tuupin itseni täyttämään pyykkäriä, siivoamaan keittiöstä aamupalajälkiä ja kiskomaan petivaatteita makkarista pyykkikoppaan.

Jostain se inspiraatio sitten siinä touhutessa iski, kymmenen kanttiin aamulla minulla oli makkari uusia petivaatteita ja ikkunanpesua vaille puunattuna lattiasta kattoon. Pyörähdin keittiössä kuorimassa potut muusiin ja vääntämässä lihapyörykkäkastikkeen, niitä kun tuli tehtyä maanantaina liki puolestatoista kilosta -30% jauhelihaa, tyhjentämässä tiskarin ja samalla reissulla kurvailin tyhjäämässä pyykkäriä ja täyttelemässä sitä uudemman kerran.

Siinä muusipottujen kypsymistä odotellessa tyhjensin yläkerran raput ylimääräisistä romuista, imuroin ne ja hinkutin vielä mopilla päälle. Meillä kuistin välioven vieressä sijaitsevat raput tuntuu keräävän kaiken aina yläkertaan menossa olevista kapineista naulakkoon suoriutumattomiin takkeihin, eksyneisiin lippiksiin ja teinin huoneeseen suuntaa hakeviin korkkareihin asti eli niissä on aina romua vaikka kuinka niitä ruokkoaisi ja niistä kirkuisi tenaville.

Yhdentoista kanttiin istahdimme speden kanssa hyvin syntisellä tyylillä ruokalautasten ääreen olkkariin. Kyllä. Tuijotimme emmentaalia ja popsimme suolakurkkuja siinä ruokalautasten tyhjentelyn lomassa ja olimme kuin ellun kanat konsanaan. Ruoan päälle oikaisimme sohvalle, spede asetteli nallet äidin selän taa ja itse tämä levittäytyi äidin kainaloon ja eiköhän siinä alkanut äidin silmäkin lupsua. No, lupsuminen oli aika pikainen, taisin ehtiä juuri siihen unta enteilevään puolihorteeseen kun spede kipaisi vessaan ja huuteli sieltä pyyhkimään.

Ja taas olimme virtaa täynnä, kotvan päästä pelmasimme puhtaita petivaatteita paikoilleen peteihin ja prinsessakin kotiutui sopivasti koulusta. Junnun kotiuduttua tunti prinsessan jälkeen ja lähdettyä läksyjen ja välipalan jälkeen kaverilleen ukkokin kotiutui ja me kipaisimme speden kanssa yläkertaan suorittamaan täsmäiskua pyykkitelineisiin. Tein siinä samalla pojan 16v kanssa diilin joka vapauttaa pojan kotiarestista tämän päivän jälkeen.

Minua näet risoo ihan sikana ainainen lastenhuoneen raivaaminen joten lupasin pojalle aiemman vapauden jos tämä hoitaa kyseisen projektin ja vieläpä yhtä tunnontarkasti kuin itse olen tottunut sen hoitamaan eli jokainen lelu on tasan varmasti ihan oikealla paikallaan eikä missä sattuu sekä hyllyt on järjestetty, prinsessan sänky kiskottu pois paikaltaan ihan vain sen taustan siivoamiseksi ja rikkinäiset lelutkin on päätyneet roskiin eikä takaisin sinne lelulaatikoihin. Näppärää! Itse hoitelen tosin siellä imuroinnin ja lattianpesun mutta tasojen pyyhkimisenkin sälytin pojalle. Poika tarttui hanakasti diiliin kiinni, tällä taitaa olla joku neitonen kiikarissa kun naamiksen keskusteluissa on vilkkunut iltaisin niin kiivaasti.

Josta tulikin mieleeni. Arvatkaapa aukesiko se kiinteä nettiyhteys eilen? No ei tietenkään. Kymmenen jälkeen aamusta sieltä tuli tekstari joka ilmoitti että liittymänne uusi kytkentäaika on 6.10.2010. Alkuperäinenhän oli 30.9. ja siitä aika muuttui siihen 4.10. ja kas, nyt ollaan taas pari päivää kauempana eli tässä päivässä. Mielenkiinnolla odotan miten tässä käy, aukeaako yhteys vaiko ei. Epäilen että ei. Jonkinlaisen korvauksen hakeminen lienee kohta paikallaan, enhän minäkään saa muutella laskujen eräpäiviä vain ilmoittamalla vastapuolelle että kas, laskuni uusi eräpäivä onkin tammikuun eka. Räyh!

Eipä silti, hyvinhän tässä tällä tikullakin netissä pyörähtelee, ainakin silloin kun tikku toimii kunnolla. Välillä se hieman tahmaa mutta se on vain välillä joten ei hätää mutta hätää pukkaa sitten siinä kohtaa kun ukko herää kauneusuniltaan iltapäivisin. Tämä on näet tottunut seisoskelemaan nettinsä ääressä ihme hilulilupeliä naamiksen kautta paukutellen aina iltapäivisin sen ajan että tokenee kunnolla päiväuniltaan. Murinaa on ollut ilmassa.

Eilen iltasella touhasin meille vielä iltapalaksi sitä Ekun keittiöstä löytämääni tonnikalapiirakkaa, se kun tosiaan on hyvää. Ukko ei tosin siitä välitä mutta minä, pojat 14 ja 16 sekä junnu kiskomme sitä kuin heikkopäiset. Tänään taidan ihan varoiksi kaivella netistä amerikkalaisten pannareiden ohjeen, ne kun on ihan sikahyviä ja minulla on vaahterasiirappiakin varattuna niiden kyytipojaksi jääkaapissa. Itse en niitä tosin syö kuin sen yhden mutta muksuthan kiskoo niitä enemmän kuin mielellään.

Tänään ajattelin suorittaa täsmäiskun olkkariin. Ja eteiseen siinä samalla. Lisäksi suunnittelin mielessäni josko saisin sen totaali-inspiraation jonka avulla sutaisisin keittiön ja makkarin ikkunat puhtaiksi. Samaan sutaisuun voisi liittää lastenhuoneen ikkunan mutta pahoin pelkään että sitä totaali-inspiraatioa ei ole nyt tulossa. Olkkarin ikkuna taas on oma lukunsa, sen edessä on kukkia ja kynttilälyhtyjä jotka roikkuu katosta joten sen kohdalla inspiroituminen on vähän niin ja näin.

Siirrynpä nyt lykkimään loppuja pyykkejä koneeseen ja siinä samalla kertaa taidan sutaista tiskikoneen kuosiin. Se on moro ja viettäkää mukava keskiviikko! Niin minäkin ajattelin tehdä!