Ihan ensiksi, kiitokset kaikille lukijoille, ja ekstrasuperhyperisot onnittelut Minnalle 100 000 bongaamisesta! Se olis kuulkaa kesä nyt, jopa korkattukin! Ensi viikolla viilenee juu, mutta nautitaan nyt kun paikka on. Mökkireissu sujui erittäin hyvin, spede osasi nukkua yöt loistavasti vaikka ei sitä laidallista petiä ollutkaan tarjolla, parvessa äidin ja seinän välissä lienee suunnilleen yhtä turvallinen olo. Päiväunet sitten ei oikein toimineetkaan, mutta toisaalta, ehkä se kellonympäri nukkuminen yöllä kompensoi...

Kävelytuoli oli ehdottoman fiksu ottaa mukaan, spede pörräsi pitkin terassia milloin grillin, penkkien tai papan työkapineiden kimpussa. Hommaakin saatiin eteenpäin, eli alakerran lattia on koolattu ja pari sisäkattoa nakuteltu paikoilleen. Uuden mökin yläkerrassa koisasi pappa poikien kanssa, se kun otettiin käyttöön jo viime kesänä. Poika 13v on oppinut itse korjaamaan moponsa, sekoittamaan kakstahdit siihen ja ennenkaikkea, muistaa käyttää kypärääkin joka kerta ajaessaan. Mopo pirulainen alkaa tosin olla pojalle liian matala, uuden osto jää silti vasta ensi kesään jolloin poika saa sitten sen mopokortinkin. 14v pamahtaa rikki kuukauden päästä, ja kyllä kuulkaa on odotusta ilmassa koska ensi kesänähän poika saa sitten ajella jo kyläyhdistyksen baari/kioski-yhdistelmälle ihan omin päin.

Mökkielämähän aloitettiin luonnollisestikin perinteiseen tapaan pysähtymällä kyseiseen baariin, muksut söi jäätelöt terassilla, äiti ja isi hörppäsi oluset ja baarin pitäjä höpisi lasten kanssa ja vispasi spedeä. Ensimmäiset sanat baarin pitäjältä olikin että nyt on kesä virallisesti alkanut, kun me sinne porhalsimme. Viime viikonloppuinen papan piipahdus sitä kun ei avannut kuulemma, vasta tämä meidän iso sakkimme käy avaamaan. Ja kuulkaa, mökkireissun saldo on vain yksi hyttysenpisto ja sekin allekirjoittaneen kädessä. Ja kutiaa kuin... kuin... no, en sano.

Ja sitten siihen kiroiilu-osioon. Mikä helketin idioottipässinpäätauti exän puolella taas on menossa? Kesähoureista sakkia! Teini ja poika 11v on olleet isällään keskiviikosta asti, iskä oli luvannut ostaa teinille särkänniemen kausikortin. Myös poika 11v haluaa sen, puhumattakaan pojasta 13v. Eilen teini soitti ja pyysi irkkua kaivamaan valokuvan korttia varten valmiiksi. Irkku teki työtä käskettyä, kaiveli kuvia aamupäivän ja odotteli puolilta päivin saapuvaksi ilmoittautunutta teiniä. Poika 11v soitti hieman ennen teinin laskeutumista ja ilmoitti, että irkun pitäisi maksaa puolet kausikorteista. Että jotta saavat kaikki ne. Jos irkku siis maksaa. Puolet per ketale. Ja perkema sanon mä!

Joku raja olisi paikallaan tähänkin touhuun. Jotta kun exä maksaa lasten elatuksesta suoraan sanottuna hiirenkikkareeseen verrattavissa olevan summan joka kuukausi, lakisääteistä tukea saisin enemmän kunnan kautta jos exä ei maksaisi lainkaan, niin mitä hittoa tämä nyt taas on? Että jotta kun alunperin sovittiin isompien menojen (talvivaatteet, luistimet, pyörät jne) kulujen jakamisesta elatusmaksujen päälle, jota ei tosin ole noudatettu alkuunkaan, eli irkku on maksanut ihan omin pikkukätösin penskojen pyörät, sukset, luistimet, harrastukset, leirit ja silleen, niin nyt pitäisi irkun maksaa sitten kausikorteista. Että kun irkku juuri maksoi 55 ekkeä teinin soveltuvuuskokeesta viime viikolla, poikien leirimaksut (250 ekkeä), ostoslistalla on 300-400 ekkeä kustantava trampoliini lapsille pihaan ja silleen, niin miten hitossa tässä muka menee mikään tasan jos irkku maksaa kaiken sekä puolet niistä kausikorteista? Jotta ihan hieman alkoi repiä päästä jälleen kerran.

Tuli ihan mieleen se muutaman vuoden takainen erittäin iso ihmetyksen aihe joka irkulle pamahti sormille tyyliin "ex-anoppi tietää". Oli näet tämä exän perhesakki lähdössä lomalle porukalla. Ja matkahan luonnollisestikin maksoi. Etenkin kun sinne nämä kolmekin lähtivät, muutamaksi päiväksi Pärnuun hotelloimaan ja kylpylöimään. Niin eikös sieltä ex-anoppi soitellut matkan varattuaan, jotta eikö olisi reiluin, että exä ei nyt sitten sitä elatusmaksua siltä kuulta maksaisi. Kun maksaa sen matkan jo lapsille. Jotta menisi kulut vähän enemmän tasan. Jotta irkku sitten muistaisi antaa lapsosille kuitenkin vielä lisäksi sen käyttörahan. Kun kyllähän se kustantaa kun lapsoset siellä syökin. Ja kyllä, sillä kertaa irkulta todella vietiin matto jalkojen alta ja sanat totaalisesti suusta, irkku ei osannut sanoa kuin juu niin kai sitten. Että maksoin siinä sitten lapset neljäksi päiväksi lomalle exän sakin kanssa. Että ihan hieman olin muuten tyhmä jos rehellisiä ollaan.

No, vahingoista viisastuu, eipä kuulkaa onnistunutkaan enää siinä vaiheessa kun sakki oli päättänyt lähteä porukalla etelään. Ja ex-anoppi se sieltä soitteli, jotta josko irkku sitten kustantaisi puolet niiden tenavien osuudesta. Ja kuulkaa, jo pomppasi. Irkku sai suunnilleen sotatilan aikaan ilmoittamalla tylysti, jotta haistakaa nyt haitari. Irkkuhan ei maksa latin latia, irkku on juuri kustantanut pojat leirille, ostanut teinille polkupyörän, kumpaisellekin pojalle mökille mopot ja vaikka mitä, jotta maksakaa hitto itse tai jättäkää lapset rannalle vaikka sitten parkumaan. No, eivät jättäneet, mutta ahneen ja pirullisen maineen irkku sai, saipa vielä kommentin siitäkin että MITÄS OLET TEHNYT VIELÄ KOLMIKON JÄLKEEN LISÄÄ LAPSIA kun et kerran pysty kunnolla kolmikkoakaan elättämään. Siis MITVIT!!!

Jahas, nyt irkku on sopivan kiukkuisella päällä, kiitos tämän muistin syövereistä putkahtaneen muistikuvan eli menen kuulkaas nyt tekemään jotain raadantahommaa. Nih! Hilpiää lauantaita silti, sano.