1409971.jpg

Tällaisina lumimyteripäivinä ei oikein nappaisi tehdä mitään, sen verran voimakas vaikutus tuntuu auringolla jo tähän aikaan vuodesta olevan. Aurinkoisella ilmallahan sitä siivoaa vaikka talon lattiasta kattoon suitsait sukkelaan. Leipominen on aika hyvää hommaa myräkkäpäiville, lapset nauttii kun saavat lumituiskun läpi kotiin rämmittyään lämmintä sämpylää tai piirakkaa. Sämpylätkin kuului tämän päivän ajantappo-ohjelmaan.

Mutta tämä piiras. Porkkanakakkua olisi tehnyt mieli. Tai porkkanaleivoksia. Tai jotain, mutta toisaalta mieli teki myös vaniljapiirakkaa. Maustamatonta juustoakaan meillä ei tosin ole jääkaapissa, ja taitaa tomusokerikin olla vähissä, mutta porkkanoita oli liki täysi viiden kilon säkki. Kaapista löytyi myös vielä reipas satsi vaniljakreemijauhetta, joten siitä se ajatus yhdistelystä jotenkin herkesi. Hyvää tuli, kannattaa kokeilla. Meillä vaan tupataan olla turhan hätäisiä eli tämä kuvan pala on leikattu kuumasta piiraasta, täyte saattaa pysyä kylmänä paremmin aloillaan. Tämä on kyllä lusikoitavaa, näin väitän.

Pohja:

5 munaa
5 dl sokeria
6,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1,5 tl kanelia
3 dl juoksevaa margariinia
6 dl porkkanaraastetta

Vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi juokseva margariini ja porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Pohjan ohje muuten Marttojen sivuilta...

Täyte:

1 l vettä
4 dl vaniljakreemijauhetta

Tee täyte pussin ohjeen mukaan, eli sekoita ja anna turvota. Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja lykkä koko komeus 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Anna jäähtyä.