Merkillistä. Yleensä meillä tuppaa yöt olemaan kovin rikkonaisia kun pienemmät sairastaa, mutta nyt ei. Spede ei päästänyt ääntäkään yöllä ja vaikka junnu, joka on kova potkimaan peittoa ja pyörimään unissaan, nukkui äidin ja isin välissä, en herännyt kuin kerran. Tuokin kerta oli lähinnä ukosta johtuvaa, tämä kun oli pyörähtänyt junnun tyynylle toisen lähdettyä käymään vessassa. Heräsin siihen kun junnu koetti töniä isiä hereille että pääsisi takaisin välipaikalleen.

Tämä päivä ei tosin käynnistynyt kovin hyvissä merkeissä, johtuen lähinnä siitä että spede havahtui kun itse nousin sängystä ennen kuutta. Minulle rauhassa juotu aamukahvi on päivän a ja o, tänään sitä ei suotu vaan känistiin samantien vieressä joten tietäähän sen, hermo kiristyi oitis. Onneksi Jummi Jammi oli alkamassa, spede hiljeni hetkeksi sohvalle.

Seuraavaksi aamukahvin sai siirtää odottamaan junnun vuoksi, tämäkin havahtui hereille heti speden hiljennyttyä sohvalle. "Mami, mami" kuului makkarin suljetun oven takaa, poika köllötti sängyssä silmät teevateina ja halusi siirtyä myös sohvalle köllöttämään. Lääke oli kuulemma auttanut, päähän ei sattunut enää mutta kovinpa oli nuori mies kuuma silti. Unikin tuli lähes samalla hetkellä kun sain pojan käärittyä peiton sisään sohvalle viereeni.

Muuten tautirintamalla on vielä suht hiljaista. Tilanne saattaa muuttua kun kiipeän kohta kerrosta ylemmäs herättämään kouluun lähtijöitä, mutta toivottavasti ei. Lievää pakokauhua herätti oma kurkku johon koski reippaasti niellessä kun olin juuri noussut säängystä. Onneksi pari kuppia kahvia sai sen asettumaan, ei tässä nyt millään ehdi itse sairastamaan.

Tänään pitäisi sitten kokkailla hieman sitä ja tätä. En tiedä vielä mitä se "sitä ja tätä" on, luultavasti eksyn jälleen jollekin ruokasivustolle tai kenties jopa Ramsayn sivuille ja tulos tulee olemaan miljoonan sovelluksen tuotos. Tai sitten ei, ukko vihjaili että hänen ostamansa kilon lihapullapakkaus jääkaapista pitäisi käyttää pois lähipäivinä. Saattaa olla että irkku turvautuu helppoon ja nopeaan ruokaan eli lihapullakastikkeeseen.

Jaa, josko sitä vielä kupposen kaksi kahvia. Vielä olisi tilkka unihiekkaa omissa silmissä. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!