Ja vauhdilla! Koko vappuviikonloppu tuli vietettyä ulkona, muksut pelmasi trampoliniilla ja leikkimökissä, itse istuin milloin kirja, milloin kahvikuppi kourassa nauttimassa lämmöstä. Ja kuinkas sitten kävikään, perinteisesti tietysti eli olkapäät kärähti. Onneksi ei kunnolla eli nyt punotus on muuttunut rusketukseksi ja kirvelykin jäi yhteen päivään.

Spede oli ainoa lievästi yhteistyökyvytön heppu ulkoilun suhteen, jos joku on vaikea pienen uskoa niin se, että pensasaidan välistä ei kuulu karata kummitädille sen enempää kuin toiseenkaan naapuriin. Hyvähän tuo toki on että lapsella riittää mielenkiintoa mutta kyllä se lievästi äitiä rassaa jos tenava katoaa suunnilleen heti näköpiiristä kun selkäsi käännät. Onneksi spedekin pitää trampoliinista, irkku pääsi edes kahvia hakemaan ja vessassa käymään rauhassa speden makoillessa suojaverkon takana siskon hypytettävänä.

Ensi viikonloppuna on muuten äitienpäivä. Voi pönttö! Ja koulujakaan ei ole kuin neljä viikkoa enää jäljellä. Se kesää tulee ihan oikeasti sieltä taas vauhdilla. Mietin jo ulkokukkiakin viikonloppuna mutta jotenkin päädyin vielä siirtämään suunnitelmaa. Hieman sama juttu kuin lattiarempan kanssa, sitäkin siirrettiin koiruuspäätöksen hiouduttua valmiiksi. Toivottavasti se ensi kesän koiruus pitää myös karviaisista, parina kesänä on suurin osa marjoista jäänyt syömättöminä pensaisiin. Ei niitäkään kukaan määräänsä enempää syö, paitsi Ina joka piti pensaat marjoista tyhjinä.

Tälle päivälle suunnittelin ohjelmaksi paitsi kokkailua ja pyykkäystä, myös siivoilua. Aamutv lupaili sateita tälle päivälle eli ilmeisesti suurin osa päivästä tulee käytettyä sisätiloissa ja silloinhan siivoilu on ykköshomma hoidella. Hyvällä säällä kun ei sisällä tule kuin pyörähdettyä pakollisissa kokkailuissa ja keittiön raivailuissa.

Ja nyt siirryn sulavasti tiskikoneen tyhjentelyn pariin, saa päivän potkastua virallisesti auki. Se on moro ja viettäkää hyvä ja ihana maanantai!