Tässähän loppuu ihan oikeasti tämäkin viikko käsiin. Voi plääh! Vaan kuulkaa, kivaa oli! Sai taas mennä ja mesoa suunnasta a suuntaan b ja sama toisinpäin. Jes! Kaikista parasta antia päivässä oli ehdottomasti silti se että minä sain kunnollisen työtuolin itselleni luokkaan. Kyllä nyt kelpaa rullailla omalla alueella, kas kun sitähän se on, omalla alueella rullailua vaikka kuinka "avustettavia" onkin vain se oma. Viime tiistaina, siis sinä päivänä kun olin pois töistä ja käytin spedeä lääkärissä, luokassa oli vaihdettu istumajärkkää ja sanotaanko nyt näin että ope teki juuri kuten minäkin olisin tehnyt jos olisin järkkää ollut vaihtamassa; minun varsinaisen paikkani ympärillä on kaikki ne oppilaat jotka tarvitsevat enemmän sitä huomioa ja apua toimissaan.

Ukko oli käynyt speden kanssa kaupoilla päivällä, sieltä minulle soiteltiinkin kysyen mitä pitää ostaa kotosalle. Liekö ukolla jo vähitellen taas tylsistymää pukkaamassa, puolen päivän jälkeen tämä soitteli uudemman kerran kysyäkseen voisiko perunat jääkaapista kuoria valmiiksi siihen pyttipannuun. Jep jep. Spede oli paremmassa kunnossa, tälle olivat ostaneet tämän omilla rahoilla Chugginton-sarjan junarataa joka oli koottuna olkkarin lattialla kun kotiuduin.

Kaiken lisäksi junnu oli kotiutunut koulusta hokien käärmenäyttelyyn lähtöä, siitä kun oli sovittu jo lauantaina speden kummitädin kanssa. Miten lie junnu sen muistikin, kummitäti kun oli kysynyt josko voisi ottaa paitsi sen kummipoikansa myös junnun mukaan ja kas, enhän minä ollut edes muistanut ilmoitella tälle että poika onkin kipeänä. Hetken siinä seurailin spedeä joka hihkui käärmenäyttelyä ja ihmetteli koska täti tulee hakemaan ja päätin että jos täti vaan huolii epäkuntoisen lapsen mukaansa niin menköön.

Ja tätihän huoli, matka kun kuitenkin tehtiin autolla eikä sinne ollut edes pitkä matka. Hieman ennen kuutta kummitäti tuli noutamaan malttamatonta poikaa ja palautti tämän vasta seiskan kanttiin, matkalla kun oli tietty käyty myös jäätelöllä. Spedellä oli tuliaisina käärme, muovinen sellainen onneksi, ja sillä tämä säikäytteli vuoroin minua, vuoroin isäänsä ja vuoroin pikaisesti kahvilla piipahtamaan tullutta ukon siskon eksää, kummisetäänsä.

Aamuyöstä spede olikin taas kuin kekäle. Kuume seilaa omituisesti, maanantaina tämä oli kyllä koko päivän kuumeessa mutta sen jälkeen onkin tuntunut että kuume laskee ja nousee uudelleen yön aikana. Saapa nähdä kauanko tätä tulee kestämään, toivottavasti tokenee maanantaihin mennessä, ukko näet ilmoitti jo että hän ei todellakaan ole seuraavasta speden taudista saikulla. Voi kääk, nopeasti se meni ohi se halu hoitaa vallan lasten tautisysteemit.

Vaan niin kuulkaa, eilen kotiuduttuani selvitin kalenteriakin, nyt kun on niin että toukokuun loppupuolella on avustajien virkistysiltamat. Iltamat alkaa paikallisesta ruokaravintolasta ja jatkuu herra ties mihin ja ilmoittautumisia kaivataan. Moottorina tapahtumalle toimii lähin esimies eli mitään virallista niissä kekkereissä ole ja kovinhan minua toki kutkuttaisi. Yllättäen ukko on samaan aikaan lähdössä työporukkansa kanssa laivalle eli kuinkas sitten kävikään...

Kunnes muistin talossa olevan yhden teinin ja kas, tänään taidan kirjailla osallistumiseni ilmoittautumisplagaatiin. Jes! Tässä alkaa kalenteriin putkahdella näitä menoja, reilun viikon päästä lauantaina lähdemme aamukuuden aikaan ajelemaan hesaan osallistuaksemme ukon sedän hautajaisiin ja kuinka ollakaan samalle illalle putkahti naapurin rouvan, aka speden kummitädin, synttäripippalot. Todennäköisesti jätämme synttäripippalot väliin, saattaa olla että kun sen päivän ajelemme pitkin maita ja mantuja ja osallistumme suht raskaaseen tapahtumaan niin illalla olemme kumpikin takki tyhjinä kotosalla.

Ja nyt siirryn kesyttämään kutrejani. Heräsin tänään puoli tuntia normaalia myöhempään, kas kun menen töihin vasta ysin aikaan kunhan olen ensin käynyt prinsessan kanssa oikomishoitajaa treffaamassa. Todennäköisesti oikomishoito lopetetaan, prinsessa kun ei todellakaan ole pitänyt kojetta suussa kuten pitäisi. Rasittavaa. Aikani minä tappelin tuon kanssa mutta kun se ei johtanut kuin lihaviin riitoihin ilman että ne raudat sittenkään olisi sujahtanut sinne suuhun luovutin. Minusta kun tuntuu että prinsessan kanssa tulee riideltyä ihan riittämiin muutenkin.

Oikein kivaa keskiviikkoa ja se on moro!