n. 5 dl muusia (itse teen nykyään aika usein kaupanpussista muusin)
n. 5 dl piimää

3 dl ruisjauhoja
1 dl kaljamaltaita
2 pss kuivahiivaa
3 tl suolaa
vehnäjauhoja (noin kilo kaiken kaikkiaan luulisin)

3 dl siirappia
100 g margariinia (sulata margariini lämmitetyn siirapin joukkoon kattilassa)

Sekoita piimä ja muusi keskenään ja lämmitä sopivaksi hiivaa ajatellen. Lisää kuiviin aineisiin ja sekoittele tasaiseksi, sit vaan vaivailemaan ja siirappi-margariiniseos joukkoon. Alusta taikina loppuun vehnäjauhoilla. Anna nousta, jaa neljään osaan ja pyörittele limpuiksi, pistele haarukalla uuden noston jälkeen ja paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Voitele siirappivesiseoksella ja anna jäähtyä leivinpaperin ja pyyhkeen alla että pinta pehmenee.

Taikinaa voi muokkailla haluamallaan tavalla lisäämällä esim muskottipähkinää, neilikkaa tai pilkottuja kuivattuja hedelmiä sekä vähentämällä tai lisäämällä siirappimäärää. Tällä määrällä tulee suhteellisen makea limppu eli ihan kamalasti siirappia ei kannata käyttää enempää.