1 prk vaahtoutuvaa Vanillaa
n. 200g pakastemansikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1prk mandariinilohkoja
6 liivatetta+tilkka mansikoista irronnutta mehua

Pakastemansikat nakkasin kattilaan pienen vesitilkan ja puolen desin sokeria kanssa ja pyörittelin hetken kunnes olivat sulia. Sulaneet mansikat kaadoin siivilään, jossa annoin valua ja sen jälkeen soseutin mansikat sauvasekoittimella. Irronneesta liemestä otin noin puoli desiä talteen kattilaan liivatteiden sulatusta varten.
Liivatteet laitoin kylmään veteen likoamaan ja vanillan vatkautumaan vaahdoksi monitoimikoneeseen.

Mansikkasoseeseen lisäsin desin sokeria ja tuorejuuston ja vaniljasokerin. Vaahdotettu vaniljakastike joukkoon ja hellävarainen sekoittelu, lopuksi valutetut mandariinilohkot sekaan. Liivatteet sulatin kuumaan mansikkaliemeen ja lisäsin liemen ohuena nauhana mansikkamössöön. Koko sekoitus kelmulla vuorattuun sydänvuokaan ja jääkaappiin.

Kuva tulee kun ehtii ja samalla kertaa mahdolliset ihastelut siitä että oho, kuinka tämä kerrankin onnistui tai vaihtoehtoisesti manaukset siitä kuinka minä ja mansikka emme sovi yhteen silloin kun hyydykkeestä on kyse. Nähtäväksi jää.

501767.jpg

Tässä valmis hyydyke ja herranen aika että oli hyvää! Sokerimäärää pienennän hieman ensi kerralla, mutta en paljon sillä pakastemansikat tuppaavat usein olemaan kirpsakoita. Maistakaa siis välillä kun sokeria laitatte. Itse pelkäsin tästä tulevan aivan liian makeaa kun ennen hyytymistä oli aika äkkimakean oloinen, mutta kummasti se oli tasaantunut 4 tuntia jääkaapissa oltuaan.

Tosiaan siis, onnistui, minä ja mansikat solmimme tilapäisen aselevon ja ainoa missä olisi toivomisen varaa, on irkun pää! Kuten huomaatte, koristeet unohtui kauppaan, tai jos rehellisiä ollaan, irkku ei muistanut mitä varten Pandan minttusuklaapalleropussit oli, irkku otti ja söi ne makeannälkään viikonlopun aikana. Hups...