Ja taas kipaisin "varkaissa", tällä kertaa Kyökkipiika Katin sivuilla. Läppäri kun tuppaa aina lojumaan joku ruokablogisivu avoinna keittiössä kun kokkailen ja tämä jogurttikakun ohje oli osunut ukon silmiin jo viikko pari sitten. Pakkohan sitä oli kokeilla, kun ukko asiasta pääsiäispyhinä mainitsi ja tänään kun muutenkin olen keittiössä häärännyt niin samoilla lämmöillähän tämä meni.
Himppusen muokkasin itse ohjetta mutta sekin johtui vain siitä, että Katin kuvan perusteella hän oli käyttänyt vaniljaista mustikkajogurttia, irkulla sen sijaan törrötti jääkaapissa mansikkajogurttipurkki. Lisäsin vaniljasokerin määrää teelusikallisella ja kyllä tulikin hittolainen hyvää. Kannattaa kokeilla!
1 kakku:
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl mansikkajogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia
Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista rasvatussa vuuassa 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Kati suosittelee kakun säilyttämistä jääkaapissa ja kyllä, kylmänä kakku vie suorastaan kielen mennessään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.