Olen viimeinkin löytänyt ohjeen jota käytän vallan mokkapaloihin, tosin muokkailin kuorrutusta joissain määrin sen mukaiseksi että hellamme on tosiaan 60 senttiä leveä ja pidän paksusta kuorrutuksesta mokkapalojen päällä.


4 munaa

4 dl sokeria

6½ dl vehnäjauhoja

2½ tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 rkl kaakaojauhetta

200 g voita tai margariinia

2 dl maitoa

KUORRUTUS:

150 g voita tai margariinia

6 dl tomusokeria

0,75 dl kaakaojauhetta

4 rkl kahvia

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Sulata rasva, lisää siihen maito ja jäähdytä seos. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja rasva-maitoseos. Levitä taikina uunipellille. Paista 200 asteessa 20 min.

Valmista kuorrutus: Sekoita pehmeään rasvaan muut aineet. Halutessasi kuohkean kuorrutuksen, vatkaa aineet hyvin sekaisin sähkövatkaimella, sileän kuorrutuksen taas saat kun sekoitat aineet keskenään rauhallisesti esim lusikalla. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele nonparelleilla.

Kuohkea kuorrutus aiheuttaa sen, ettei mokkapaloja voi oikein pakastaa ainakaan latomalla niitä kerroksittain mihinkään astiaan. Meillä tämä ei ole ongelma koska syöjiä on monta ja pellillinen ei paria päivää kauemmin ehdi vahingossakaan vanhemaan. Kuvankin muuten laittelisin mutta törmäsin yllättäviin ja ei niin mukaviin ongelmiin: joku ruojake on vienyt kameran siirtopiuhan paikkaan x ja tämä paikka x ei tunnu olevan kenenkään tiedossa. Hittolainen!