Jiihaa! Sadesään minä siihen tarvitsinkin, että saan nukuttua kunnolla. Puoli viideltä olin tosin, tottakai hereillä, mutta jostain kummasta sen unen sain uudestaan kiinni. Ja villejä unia olikin, viime yönä juoksin poliseeja pakoon miehen ja tämän serkun kanssa... Viiraa kenties? Lisäksi olin lenkillä Inan kanssa, käveltiin tädilleni... Matkaa kaksikymmentä kilsaa. Eli viiraa!

Niin ja niitä poliiseja, niitä piilottelin keskelle Tampereen Keskustoria rakennetun pyramidin, jonka päälle taas oli rakennettu hyvin pieni puisto, harjalla jonkun hanupetterin sinne tuoman pöydän alla. Pyramidi sikäli, että korkeus samaa luokkaa, tosin sinne ylös vei poliisiautonkin ajettava tie. Hulluja unia. Ja jotain se tätikin siinä Ina-unessa kiukutteli auton kanssa miehelleen. Siis todella hulluja unia.

Asiasta sammakkoon, turvotus on järkyttävä. Kohta iskee uskonpuute koko laskusuhdanteeseen. Vasen koipi tulee hyvää kyytiä oikean perässä, oikea onkin jo niin turpea, että tuntuu kuin iho repeäisi halki. Nilkan koukistelu tekee älyttömän kipeää. Koivessa on jatkuva kihelmöinti. Ja koska minulla on jonkinasteinen varvasfetissi tai kammo tai mikä lie onkaan, niin turvonneet varpaat on kaiken pahin ja häiritsevin tekijä.

Ehkä minut on pakotettu pienenä nukkumaan toisen varpaat suussa? Tai imemään likaisia varpaita? Vai voiko kyseisestä inhosta syyttää sittenkin mummoa, joka aina hoki minulle kuinka varpaiden väleihin tulee matoja jos nukkuu sukat jalassa? Joka tapauksessa, inhoan ihmisten varpaita. Jopa omiani. Vain lasten varpaat ei inhota minua. Ja nekin alkavat tietyssä iässä inhottamaan, esim teinin varpaat ovat ylittäneet jo inhorajan.

Joka tapauksessa siis, paitsi että inhoan varpaita, kärsin suunnattomasti jos varpaiden väleissä tuntuu jotain nukkumaan mennessä. Tai jos varpaiden välit tuntuvat nihkeiltä. No nyt kun varpaat ovat turvoksissa, niin välejähän ei enää edes ole. Joudun käpristelemään varpaita iät ja ajat sängyssä jotta saan varpaiden välit tuntumaan "kuivilta". Mahtaakohan tätä kukaan ymmärtää? Kamalaa tämä joka tapauksessa on.

Älyvapaa on todellakin älyvapaa...