Ja hyvin meni. Spede söi puoliltaöin, liki yhteen istuttiin tissi suussa ja vaihdeltiin vaippaa, seukattiinkin siinä hetki. Äiti oli jo sitä ennen nukkunut puolitoista tuntia sohvalla pojan heräämistä ootellen. Laitoin kellon soimaan viideltä, neljä tuntia annettiin keskolasta luvaksi nukkua yöllä kun kerran päivällä tankkaa niin taajaan. Hienosti heräsi itse hieman kolmen jälkeen syömään. Ja hyvin söi, otin suosista viereen makaamaan ja tarjosin tissin suuhun, itse olin puoliunessa ja eiköhän vaan Spedekin siihen sitten sammahtanut kun sai mahansa täyteen.

Kuuden aikaan alkoi ähinä vieressä, puhumattakaan vuodosta toisessa tississä. Koppasin Speden kainaloon, rauhoittui vielä vaununkoppaan nukkumaan ja tyhjensin himpun verran tissistä tavaraa pois aamukahvia odotellessa. Puoli seitsemän aloitettiin sitten ruokailu, vaipanvaihto ja keskostippojen sekä rautalisän tarjoilu. Järjettömät ruokahalut tuntuu pojalla olevan, saa nähdä mitä terkkarin vaaka näyttää tiistaina kun tulee kotikäynnille. Yön jäljiltä oli pienellä maitoa pitkin toista poskea, kuivuneena versiona siis.

Ainoa huoli mielessä on nyt junnun aivastelu ja teinille iltaa myöten kehittynyt flunssa. Vinkkejä kukaan? Millä suojata onneton ettei flunssa iske? Käsidesi on kovassa käytössä ja pusukielto annettu, mutta millä hiivatilla sitä suojaisi lisää. Ei oikein voi kieltääkään vauvaan koskemista, vielä vähemmän eristää tätä toiseen huoneeseen pois muiden ulottuvilta. Onneksi junnu vaikuttaa nyt paremmalta, ja teinin laitoin illalla ottamaan C-vitamiinia, vaikka eipä tuokaan ihmeitä tee.

Kiitos kaikille onnitteluista, kannustuksesta ja mukana elämisestä. Kristalle laitan tänne jossain välissä kopion noista keskosen ruokintaohjeista jotka keskolasta sain, tärkeää tietoa jota ei tunnu olevan riittävästi saatavissa. Ja nyt säntään keittelemään niitä hiivatin rintakumeja kun ei tuo Spede vieläkään suostu niistä luopumaan...