Ennenkuin loppuu. Loma mokoma. Irkku voisi tottua näihin kiireettömiin aamuihin jolloin saa maata sängyssä ja katsoa kelloa vaikka useampaankin kertaan jos tahtoo. Kurjaa. Ja kurjuus jatkuu. Poika 13v soitti että eivät tule vieläkään. Äireestä on tullut selvästi lapsellinen ja läheisriippuvainen akka, kun oikein sydämeen koski ja teki mieli sanoa toiselle että hitto, tuun sitten vaikka HAKEMAAN jos ette muuten kotiin selviä. Näpsin itseäni suunnilleen sormille heti ajatusteni perään, hyvähän se on että isänsä kanssa aikaa viettävät. Silti, äiree tahtoo pesueen kokoon!

Kuusikin nakattiin ulos eilen. Olisi saanut seistä jööpöttää valoineen vielä pari päivää, mutta kuinkas sitten kävikään. Kun irkku EI vain osaa tai paremminkin muista antaa sitä vettä kuuselle, vaikka joka aivaten ainoa vuosi kuusen sisään tultua potkii itseään tyyliin MUISTA ANTAA PARIN PÄIVÄN PÄÄSTÄ TAAS VETTÄ SILLE. Eli meidän kuusemme muuttuu kovin varinaintoiseksi jo ennen uutta vuotta ja tämä siis ihan säännönmukaisesti. Tälläkin kertaa irkku peitteli kuusen varinataipumusta imuroimalla kuusen alustaa ahkeraan. Kunnes...

Prinsessa ja junnu juoksi kilpaa, hippaa menivät oletan mä. Junnu hyppäsi sohvan selkänojalta osuen kuuseen, kuusi horjahti, ukko karjahti ja irkkukin havahtui keittiön puolelta katsomaan mitä olkkarissa möykätään. Se on kuulkaa aika koominen näky, se sellainen kuusi jonka koko toinen kylki on neulasvapaa. Kuusen alla oli neulasia sellainen keko, että jopa irkkua alkoi lapsettaa ja teki mieli hakea junnun leluista kauhakuormaaja ja silotella tie kulkemaan neulasvuoren läpi. Ukko julisti joulunajan päättyneeksi, riisui kuusen ja nakkasi sen ulos. Irkku kulki imurin kanssa perässä manaten sitä kuinka kamalan paljon niitä neulasia jäi kuuseen vielä törmäyksenkin jälkeen, ja ihan tasan tarkkaan vain siksi että voi sitten varista koko matkan olkkarista ulos. Ja paljostako vetoa, vielä juhannuksena tulee jostain kolosta löytymään niitä, neulasia siis. Se kun on yksi irkun traditioista, ihmetellä juhannuksen aikaan miten ihmeessä tuolla voi olla neulasia...

Ja kuuseesta Spedeen. Irkku ei ymmärrä. Ei tajjuu. Ei niin millään. Mikä ihme siinä on, että päivisin kun pienen laittaa päikkäreille, sen saa tosiaan vaan laittaa sänkyyn ja sinnehän se tuosta vaan sitten rauhoittuu ja vetelee unta kuukunaan. Illalla kun pitäisi yöunille mennä, se katsoo ympärilleen ja nostaa rähinän. Vaikka olisit sitten nukuttanut sen kiikkuun ja siirtäisit siitä nukkuvana. Silloinkin se reväyttää silmät ammolleen hetken kuluttua ja rähinä. Minen tajjuu! Ja kuitenkin, kun sen saa unten maille, niin siellähän se viihtyy vaikka kuinka ja kauan. Kuten nytkin, Spede nukkuu vielä. Merkillistä.

Nyt irkku säntää tuonne ---> koska irkulla on paljon kaikkea mitä pitäisi tänään tehdä. Pyykkikopat on likaisista tyhjänä ja sehän tarkoittaa sitä, että kuivaustelineet on puhtaita täynnä jotka kaipaavat pääsyä kaappeihin. Se on moro ja koettakaa pitää hymy huulilla koko tuursdaaki!