Yö nukuttiin. Puoli kuuden kanttiin Spede aloitti käninän, mutta se nyt on normaalia Spedeä muutenkin. Nälkää se käninä ei ole, se on ihan vaan käninää tyyliin kevyt uni päällä ja asento huono, missä äireen käsi, isin käsi, jonkun käsi, tutti, peittokin on vinossa. Mikäli tuolloin ei nousta, niin muutama minuutti ja uni jatkuu. Irkku ei tosin sitten enää osannut nukkua, kiitos kellon kurkkaamisen ja toteamisen, että kappas, puoli tuntia ja kello soi. Onpa ainakin kahviteltu rauhassa, tosin, Speden jouduin kesken kahvin hakemaan sängystä olkkarin puolelle. Kaveri sammui kuin saunalyhty sohvan nurkkaan jonne tälle pesän taas rakentelin sohvan selkänojan tyynystä.

Mieskin vastasi kilttinä poikana viestiin, eli seinille ei ole tarvetta tänään kiipeillä. Lastenhuone pitäisi TAAS raivata tänään, mikä ihme siinä on, että se näyttää aina siltä, että sinne on tippunut pommi tai pari? Vaikka sitä kuinka itse hinkkaisi ja järkkäisi suunnilleen nonstoppina?! Pirulavita. Yllättäen, pyykkiäkin löytyisi. Ja sitten pitäisi ottaa varmaan ohjelmaan myös se. Speden sängyn huolto. Josko Speden tosiaan omaan sänkyyn... Piti jo eilen, mutta unohdin. Taisi alitajunta käskeä olemaan huonomuistinen. Ja tämä jos jokin on omituinen piirre irkussa, jolle mies vinoilee lähes joka ilta, kuinka hänen vaimonsa sanoi joskus ja moneen kertaan, että tämän sängyssä ei lapset nuku. Kenenkähän kanssa se on ollut naimisissa. *kjäh*

Se on sitten enemmän kuin mahdollista sekin, että tänään ei sen kummemmin kokkailla mitään. Pikana kaivetaan kaapista jotain josta tehdään jotain joka on lapsille passelia jotain. Minkä sille voi, sormet syyhyää lähinnä siivoilun suuntaan, tuntuu että koko huusholli on aina kuin pommin jäljiltä vaikka täällä kuinka siivoisi. Jos joku on onnistuneesti ratkaissut yhtälön miten esim pipot ja hanskat kulkeutuu automaattisesti paikalleen, tai miten prinsessan vaatteet kulkeutuvat joko tämän kaappiin tai pyykkiin sohvan selkänojien sijaan, niin jaa tietosi! Meillä kun tuo ei selvästikään toimi.

Ja sitten kuulkaa. Irkku sai yöllä ennen unen tuloa mahtavan idean! Jota mies ei tietenkään pitäisi mahtavana ideana, mutta irkusta idea oli mahtava! Paljonkohan mahtaa talon laajentaminen maksaa? Ihan vain sillai nelisen metriä tuonne sisäpihaan päin? Kun irkku näki sen jo sielunsa silmissä, kuinka rakennetaan tuohon pari makkaria lisää. Siirretään keittiö makkariin, niin että olkkari ja makkari muuttuu isoksi tupakeittiöksi. Pari makkaria lisää tuohon, keittiöstä makkari yhdelle tai vaihtoehtoisesti sauna ja pesuhuone, yläkertaan lasten huoneen jatkoksi joko makkari ja parveke tai mieluummin iso parveke vain sen laajennuksen päälle. Että paljonko mahtaa kustantaa? Alanko piirrustuksia tekemään? Ja timpurille soittelemaan? No, kertokaa nyt. Mies ei varmasti suostu tähän vastaamaan.

Nimim. Vain teinillä on oma huone