Pihalla siis. Harmi että se on ihan puhtaasti räntää joka siellä maassa on mutta tyhjää mukavampi sekin, ei ainakaan ole totaalisen pimeää kun puut, pensaat ja maa on valkoisena. Vaan jaa, tänään aionkin hilppasta työmaalle päiväksi. Ensi viikon osalta työmaapäivät on vielä hakusessa, ei niitä kovin montaa voi olla sillä viikkoon sisältyy mm prinsessan kuulokojeen kokeilukeikka TAYSin suunnassa ja yksi päivä TAKKiakin on listalle roimastu.

Itsenäisyyspäivä sujui varsin mukavasti. Maanantai meni juosten pitkin maita ja mantuja, illalla speden kummisetä ja tämän aisaparikaveri istui ukon seurana pelaamassa XBoxilla. Itsenäisyyspäivää vietettiinkin sitten Tuntemattoman Sotilaan parissa, illalla tuijottelin vielä kotvan linnanjuhlia. Tarkoitus oli mennä TAKKiin eilenkin mutta se nyt jäi, kiitos yhtäkkisen oksentelufiiliksen joka iski sekä äidille että spedelle keskellä yötä. Seuraavia oksentajia odotellessa...

Sen verran olo koheni aamupäivän aikana että iltapäivästä uskaltauduin pikaisesti käymään työmaalla hakemassa digiboksin teinille. Illalla teini pyörähti vielä hakemassa antennijohdon boksiin ja nyt kaikki isommat hankinnat onkin sitten plakkarissa. Jes! Poika 17v puolestaan yöpyi vaihteen vuoksi kaverillaan, eipä tuota ole viikonlopun jälkeen kotona nukkumassa näkynytkään kun ensin piti olla tyttiksellä ja sen jälkeen siskolla lapsenvahtina.

Minun pitäisi nyt aamun ratoksi vielä tunkea itseni vinttiin. Kas kun siellä jossain on talvikenkiä enemmänkin mutta missä. Rähmä. Junnulla kun on käytössä lyhytvartiset talvikengät ja nyt kun tuolla on tuota räntää niin pitkävartisemmat olisi vallan kivat. Toisaalta kumpparit pysyisi varmimmin kuivina mutta johan niissä jäätyy jalat. Voi huoh. Tämä on kanssa ikuinen ongelma lapsiperheissä, miten pitää lapsen jalat kuivina.

Goretex-kengätkään ei tunnu riittävän, niistä kun saadaan se lumi ja moska varren kautta sisään ja pam, taas on jalat märät. Kahluusaappaat kenties? Tai kuminen kokopuku? Plääh. Ehkä otan taskulampun käteeni ja siirryn tosiaan kaivamaan vinttiä, tämä kenkäosasto kun olisi ihan oikeasti kiva saada setvittyä ennen kuin junnu lähtee kouluun. Se on siis moro ja viettäkää kivakivatorstai, minä pyrin samaan.