Meillä poika 12v ja junnu pitävät erittäin paljon nuudeleista, niistä joissa tulee se kastikepussi mukana. Yleensä olen ostanut joko lihakastikkeella olevia tai kanakastikkeella olevia ja poika 12v saattaa toisinaan keittää niitä jopa iltapalaksi itselleen. Itse en niistä pahemmin perusta, eikä niitä kovin usein tule tehtyä.

Viimeksi ukko osti nuudeleita LIDListä eikä katsonut sen kummemmin makua ja kuinka ollakaan, nuudelit on currynuudeleita. Poika 12v keitti niitä itselleen ja jätti syömättä, liian tulinen kastike kuulemma. Onneksi ukko ei ostanut niitä kuin muutaman pussin, mutta silti jäin miettimään mitä hittoa niiden kastikepusseille tekisi.

Ratkaisu astui näyttämölle broitsusuikaleiden muodossa.

1 kg hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita

puolikas iso sipuli suikaleina

2 dl vettä

1,5 rkl maizenaa (maissijauhoja)

3,3 dl kuohukermaa

1 pss nuudeleiden currykastikemausteseosta

 

Ruskistin broitsut ja pehmitin sipulit joukossa, sekoitin kylmän veden ja maissijauhot suurukseksi ja lisäsin pannulle. Joukkoon kerma ja maustepussi. Simppeliä. Ja hyvääkin vielä!

Lisukkeena (yllätys) ukolle riisiä, poika 12v saa nuudeleita ilman mausteita ja osa porukasta syönee muusia. Kevennyksenä tänään tomaattisipulisalaattia kun sitä teki niin kovin mieli kun jääkaapista osui silmiin pari lähellä ylikypsymistä olevaa tomaattia. Nam.

Ja niin, koska tämä keittiöriekunta on taas viime aikoina innostanut muutenkin, niin siinä samalla väsäsin jälleen Mimmi Mutikaisen ohjeella tiikerikakun. Olen aivan heikkona sen koostumukseen vaikka viimeksikään en ehtinyt itse siitä kuin yhden siivun syömään. Lopullisen niitin kakuttomuuteni sai kun joku pieni terroristihenkinen heppu onnistui kiipeämään pöydälle ja nakkaamaan jäljellä olevan neljänneksen lattialle muokattuaan sitä ensin hieman parempaan muotoon omasta mielestään.