Kun tässä nyt on tämä viikko harjoitettu hyytelömössöaivojen manailun lisäksi lähinnä meille ei-niin-tavanomaisten ruokien laittoa, niin jatketaan samaa linjaa ja yllätetään vieläpä blogissa piipahtelijat ohjeella.

Laiska naisihminen päätti oikaista kaikkinaiset pohjanteko-ohjeet ja kaivoi pakastimesta voitakinapaketin. Vinkin annan, jos tarkoitus on tehdä pellillinen, en suosittele latomaan levyjä rintarinnan koko pellin leveydeltä, parempi taitaisi olla käyttää ainakin pari vähemmän kuin itse laitoin ja kaulita niitä mahdollisimman ohuiksi. Pohja näet todellakin pullistui uunissa ja kuinkas siinä silloin käykään... Täytettä noruu pellin reunan yli uunin pohjalle ensalkuun paiston aikana. Uunista tultuaankin piirakka oli vielä pullukka mutta laski jonkin aikaa jäähdyttyään järkevään korkeuteen.

1387626.jpg

Mutta siis siihen ohjeeseen. Pohja tulikin jo selvitettyä, ja tässä päällinen:

500g kinkkukuutioita (tässä tapauksessa Korpelan)
puolikas paprika pieninä kuutioina
puoli pussia pakastesipulikuutioita
2 isoa renkaina pehmeiksi ja kullanhohtoisiksi paistettua sipulia (jämiä siis toiselta aterialta)
4 ananasrengasta

Nämä sekoittelin tylysti keskenään kulhossa ja nakkasin pohjan päälle. Tämän jälkeen ripsutin reiluhkosti juustoraastetta muiden aineiden päälle ja sekoittelin kipossa nestemäisen täytteen osan.

7 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
250 ml kevyt ja paksu-ruokakermaa (flora)
3,5-4 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
ripaus grillimaustetta

Nestemäinen osio päälle ja koko komeus 200 asteeseen noin 35-40 minuutiksi. Lisänä tarjolla eilistä jämää eli tomaatti-sipulisalaattia.

1387632.jpg